Rècord d'inversió a les startups catalanes

Les empreses emergents del país capten 1.479 milions d'euros el 2019, la xifra més alta registrada

Les emergents catalanes han assolit un 65% més d'inversió que al 2018 | iStock Les emergents catalanes han assolit un 65% més d'inversió que al 2018 | iStock

Les startups catalanes han captat 1.479 milions d'euros en inversions durant l'any 2021. Segons els càlculs de l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball Acció extrets de la base de dades internacional Dealroom, durant l'any sortint l'empresa emergent catalana ha aconseguit un 246% més de finançament que el 2020.

L'any 2021 ha deixat un total de 207 rondes d'inversió per part de les empreses emergents catalanes. Amb les dades d'enguany, així, Barcelona s'estableix com la quarta ciutat europea en rondes d'inversió, només per darrere de París, Berlín o Estocolm i per davant d'Amsterdam o Munic, i la sisena en volum total.

Segons les dades publicades per acció, el 51% de la inversió a Barcelona s'ha concretat en rondes d'inversió superiors als 88 milions d'euros, una xifra que, segons l'agència, demostra "la maduresa d'aquest tipus de projectes de l'ecosistema català de startups". El volum de les rondes en els trams inferiors han assolit els 724 milions d'euros, també la xifra més alta de la sèrie històrica en aquesta magnitud.

Segons la directora general d'Indústria i consellera delegada d'Acció, Natàlia Mas-Guix, el sistema de startups català ha estat "el que més s'ha recuperat després del xoc inicial provocat per la pandèmia", en tant que el volum d'inversió captat enguany ha estat ja un 65% superior al del 2018. Els projectes emprenedors catalans, així, desperten un "interès creixent en l'àmbit internacional", celebra la directora general.

Més informació
Colvin és la millor startup del 2021 segons Esade Alumni i BStartup
La startup TalentFY tanca una ronda de 300.000 euros
Avui et destaquem
El més llegit