Llum verda perquè Red Eléctrica compri Hispasat a Abertis

La transacció també aconsegueix el vistiplau de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i es farà per 949 milions d'euros

Hispasat gestiona uns actius que són propietat de l'Estat | Hispasat Hispasat gestiona uns actius que són propietat de l'Estat | Hispasat

El Govern espanyol ha donat llum verda a l'operació per la qual Red Eléctrica de España (REE) comprarà el 89,68% del capital d'Hispasat, l'operador de satèl·lits espanyols, al grup Abertis per 949 milions d'euros. Aquesta transacció també va aconseguir el vistiplau de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Més info: Red Eléctrica compra Hispasat per 949 milions d'euros

L'operació, acordada entre REE i Abertis al febrer, requeria l'aprovació del Consell de Ministres ja que Hispasat gestiona uns actius que són propietat de l'Estat. L'Executiu estatal, a més, també ha aprovat que la companyia presidida per Jordi Sevilla faci la transacció de forma indirecta amb el 43% del capital social que Hispasat té en l'operador de serveis governamentals per satèl·lit Hisdesat.

Mentrestant, Abertis conclou el procés de desinversions d'actius no estratègics que ACS i Atlantia van emprendre quan l'any passat es van fer amb el gran grup d'autopistes, que queda enfocat a les concessions d'infraestructures de transports.

Més informació
Red Eléctrica invertirà 120 milions d'euros a Catalunya fins el 2021
Red Eléctrica guanya 670 milions d'euros i apuja un 7% el dividend
Abertis demana 656 MEUR a Red Eléctrica per Hispasat
Avui et destaquem
El més llegit