Renfe inverteix 7,2 milions d'euros per renovar els sistemes d'informació a Catalunya

Els nous equipaments inclouen elements de megafonia i interfonia, teleindicadors i monitors

El contracte preveu que les millores s’implantin fins a finals del 2025 en 31 estacions | iStock El contracte preveu que les millores s’implantin fins a finals del 2025 en 31 estacions | iStock

Renfe invertirà 7,2 milions d’euros per renovar els sistemes d’informació al viatger de les estacions de Rodalies a Catalunya. El contracte preveu que les millores s’implantin fins a finals del 2025 en 31 estacions on els sistemes d’informació ja tenen més de 15 anys i en 14 més que tenen un alt volum de viatgers. Les obres permetran fer millores en megafonia, elements de visualització (teleindicadors i monitors) i els equips d’interfonia per permetre la comunicació de persones amb problemes auditius.

Les estacions beneficiades per la inversió seran les d’Aeroport, Arenys de Mar, Balenyà-Els Hostalets, El Clot, Blanes, Calella, Castelldefels, El Prat, Granollers-Canovelles, Gualba, Hostalric, La Garriga, La Granada, La Sagrera-Meridiana, L’Arboç, L’Hospitalet de Llobregat, Maçanet-Massanes, Martorell, Mataró, Molins de Rei, Montmeló, Plaça de Catalunya, Riells i Viabrea, Sabadell Nord, Sant Vicenç de Calders, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa-Est, Tordera, Vic, Viladecans i Vilanova i la Geltrú. 

La companyia continua treballant per millorar la informació als viatgers en temps real, de manera simultània en estacions i per múltiples canals de comunicació, invertint en equips amb noves prestacions tecnològiques que, a més, garanteixen la seguretat informàtica. El finançament va a càrrec dels fons Next Generation. Renfe ha expedit 661.735 abonaments gratuïts per a Rodalies i Mitja Distància a Catalunya per viatjar des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre, segons ha informat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Del total, 543.000 abonaments corresponen a Rodalies i 118.735 a Mitja Distància. Els abonaments de Rodalies es poden adquirir en qualsevol moment durant el seu període de vigència. Tot i que és gratuït, cal dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 per a cada servei de Mitja Distància Convencional i es podrà recuperar si es fan 16 desplaçaments durant el quadrimestre. D'altra banda, l'operadora ha venut 9.520 abonaments Avant per a viatgers habituals amb descomptes del 50%.

Més informació
Renfe expedeix prop de 662.000 abonaments gratuïts per a Rodalies
Renfe accelera la seva expansió a l'Europa Central
Renfe commemora el 175è aniversari del primer viatge entre Barcelona i Mataró
Avui et destaquem
El més llegit