Renfe obté la certificació ‘Carbono Neutro’ d’AENOR

El segell, que reconeix el compromís de la companyia de ser més eficient, garanteix que tots els trens elèctrics estan impulsats per energia 100% renovable

Raül Blanco, president de Renfe | Cedida Raül Blanco, president de Renfe | Cedida

Renfe ha obtingut la certificació Carbono Neutro d’AENOR per als seus trens elèctrics de viatgers i mercaderies, que garanteix que no produeixen emissions directes ni indirectes en origen, en utilitzar energia 100% renovable. Aquest certificat, que ha estat lliurat pel CEO d’AENOR, Rafael García, al president de Renfe, Raül Blanco, reconeix com a neutres en carboni els trens elèctrics de Renfe, basant-se en la Norma PAS 2060, que és la més reconeguda internacionalment i està desenvolupada per la prestigiosa British Standards Institution, membre d'ISO (International Organization for Standardization).

L'operació ferroviària amb trens elèctrics no produeix emissions directes (no hi ha processos de combustió) i en ser energia elèctrica d'origen 100% renovable es pot parlar de descarbonització o “neutralitat de carboni” ja que tampoc es produeixen emissions indirectes.

Aquest certificat reconeix com a neutres en carboni els trens elèctrics de Renfe, basant-se en la Norma PAS 2060

La distinció en la comercialització dels kWh amb origen 100% renovable dels d'altres fonts de generació, està reconegut i promogut per la normativa i legislació de la Unió Europea, i la seva comunicació “per separat de la resta” té com a fi accelerar la transició energètica.

Més info: Renfe redueix la seva petjada de carboni un 89%

García ha assenyalat que el lliurament d'aquest certificat a Renfe “suposa garantir que el tren i el medi ambient estan units, i verificar que es comprova de manera fefaent que hi ha carboni neutre en tots els processos dels seus trens elèctrics”. Per part seva, Blanco ha destacat que “certificar amb AENOR la petjada de carboni neutre per a tots els nostres trens elèctrics ratifica la importància que té la sostenibilitat per a Renfe i demostra que el ferrocarril és el transport del present i del futur”.

Una menor petjada de carboni respecte dels seus competidors

Renfe va reduir en 2022 la seva petjada de carboni per cada unitat transportada en un 89% respecte a l'existent en 1990. Aquestes dades destaquen, entre altres coses, perquè és un registre fins a 20 i 30 vegades menor que les emissions procedents dels denominats competidors directes com el transport aeri i carretera.

Més informació
Renfe exposa el pla de Rodalies a la Cambra de Sabadell
Renfe recupera la normalitat a l'R2 sud
Renfe crea una xarxa de Centres de Seguretat Intel·ligents
Avui et destaquem
El més llegit