Renfe exposa el pla de Rodalies a la Cambra de Sabadell

Fins al 2030, la companyia preveu una licitació de 4.000 milions d'euros

Imatge d'un tren de Rodalies | iStock Imatge d'un tren de Rodalies | iStock

Durant la jornada de dimecres, Pere Macias va participar en la sessió de la Comissió d’Urbanisme, Transports i Infraestructures de la Cambra de Sabadell. L’actual coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya va aprofitar l’altaveu empresarial per exposar els reptes i els riscos de les actuacions de la companyia ferroviària. 

Davant el públic assistent, Macias va recordar com el govern espanyol contempla una licitació de 4.000 milions d’euros, fins al 2030, de la qual a finals de març s’havien executat més de 1.000 milions i, a l’abril, ja s’hauria assolit un 46% de la licitació publicada. El representant de  Renfe també va exposar que l’objectiu de Rodalies és passar dels 410.000 usuaris del 2018 als 600.000 del 2030. 

Per assolir el repte, Pere Macias reconeix que cal millorar la fiabilitat del servei, incrementar les capacitats dels trens i l’atenció al client. Pel que fa a les línies del Vallès, Macias ha fixat els objectius en l’augment de la capacitat de les línies i de la velocitat comercial de l’R4, fer possible la connectivitat de les xarxes i les noves estacions a Santa Perpètua-Riera de Caldes, a Can Boada (Terrassa) i Can Llong.

Més informació
Renfe recupera la normalitat a l'R2 sud
Renfe crea una xarxa de Centres de Seguretat Intel·ligents
Renfe incrementa en un 25,2% el volum de venda de bitllets respecte de la Setmana Santa de 2022
Avui et destaquem
El més llegit