Renfe pintarà els trens amb els seus grafits

La companyia tanca un concurs després de destinar més 10 milions d’euros a netejar pintades

Un tren de Rodalies Renfe arribant a l'estació de Girona | ACN Un tren de Rodalies Renfe arribant a l'estació de Girona | ACN

Després de destinar més de 10 milions d’euros a netejar pintades dels seus trens durant el 2018, Renfe ha decidit pintar-los ella mateixa. És per això que la companyia ha realitzat un concurs de grafits en el qual han participat 4.825 obres i que permetrà al guanyador implantar la seva imatge en tots els trens de Rodalies de Catalunya.

Els participants han utilitzat una superfície de 128.335 metres quadrats, el que és equivalent a cinc camps de futbol, per exposar les seves obres. El guanyador ha estat Vinilius, un artista que, segons el jurat, representava molt bé la imatge que Renfe volia donar al servei de Rodalies, segons han informat en un comunicat.

Una iniciativa que l’empresa ferroviària ha llançat per evitar les pintades en els seus trens. I és que durant el 2018 s’han presentat més de 2.000 denúncies per grafits en els vagons de Renfe. Un fet que obliga a la companyia a alterar la programació dels recorreguts per organitzar el servei de neteja que els elimini.

A més, s’han destinat més de 5 milions d’euros a reparar actes vandàlics a l’interior dels trens i estacions. Una xifra que, sumada a l’anterior, suposa una despesa de 15 milions d’euros per a Renfe i que, si s’estalviés, permetria comprar tres nous trens de Rodalies.

Més informació
Renfe evita l'emissió d'1,8 milions de tones de CO2 a l'atmosfera
Renfe registra benefici per primer cop
Els trens de Rodalies transporten 62,6 milions de passatgers
El "miratge" de Rodalies a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit