Renfe estrena el nou servei d'alta velocitat amb Marsella

La companyia ja ha venut 70.000 bitllets per les rutes d'AVE a França

Imatge del port de Marsella | iStock Imatge del port de Marsella | iStock

A partir del 28 de juliol, Renfe assoleix un nou objectiu de la seva estratègia a França amb la primera ruta del nou servei d’alta velocitat a Marsella. A les 13:25h, el tren sortirà de l’estació d’Atocha (Madrid) amb destinació cap a la segona ciutat més poblada de França. Fa dues setmanes, la companyia ja va inaugurar la connexió entre Barcelona, Girona, Figueres i Lió.

Des del 21 de juny fins l’actualitat, Renfe ha venut 70.000 bitllets per les rutes que uneixen Catalunya i Espanya amb destinacions com Montpeller, Narbona, Ais de Provença, Avinyó, Nimes, Perpinyà o Besiers. El pròxim objectiu de l’empresa ferroviària serà arribar fins a París per convertir-se en un operador de referència dins del mercat francès, coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics 2024.

En clau empresarial, Renfe també apostar per la innovació amb la transformació de les estacions de Rodalies en Green Mobility Hubs. Aquest projecte vol reformular els aparcaments dissuasius de les terminals en nodes de mobilitat segura, sostenible i connectada a les àrees d’influència dels seus entorns urbans i interurbans.

Els Green Mobility Hubs convertiran les estacions de Rodalies en nodes intermodals de mobilitat sostenible per facilitar una solució de primera i darrera milla com a alternativa a l’ús del vehicle privat, oferint una connexió intermodal amb altres modes de transport. Aquests espais disposaran de zones destinades per a la micromobilitat (moto, bicicleta o patinet) i mobilitat compartida, la gestió de l’intercanvi de bateries o la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, així com l’establiment d’àrees accessibles per a serveis de mobilitat.

Més informació
Renfe transformarà les seves estacions de Rodalies en 'Green Mobility Hubs'
Renfe estrena la nova ruta Barcelona-Lió
Renfe sol·licita accions en defensa de la marca AVE
Avui et destaquem
El més llegit