Renfe transformarà les seves estacions de Rodalies en 'Green Mobility Hubs'

Amb aquesta iniciativa es facilitarà una solució com a alternativa al vehicle privat, oferint una connexió intermodal amb altres modes de transport

Imatge d'un tren de Rodalies | iStock Imatge d'un tren de Rodalies | iStock

Renfe transformarà les seves estacions de Rodalies en Green Mobility Hubs. Aquest projecte reformularà els aparcaments dissuasius de les terminals en nodes de mobilitat segura, sostenible i connectada a les àrees d’influència dels seus entorns urbans i interurbans.

Els Green Mobility Hubs convertiran les estacions de Rodalies en nodes intermodals de mobilitat sostenible per facilitar una solució de primera i darrera milla com a alternativa a l’ús del vehicle privat, oferint una connexió intermodal amb altres modes de transport. Aquests espais disposaran de zones destinades per a la micromobilitat (moto, bicicleta, patinet) i mobilitat compartida, la gestió de l’intercanvi de bateries o la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, així com l’establiment d’àrees accessibles per a serveis de mobilitat.

El projecte reformularà els aparcaments dissuasius de les terminals en nodes de mobilitat segura, sostenible i connectada

Aquesta iniciativa s’implementarà gradualment al nucli de Rodalies de Renfe, atenent els punts en què es fomenti la intermodalitat sostenible i connectada. Per desenvolupar els Green Mobility Hubs, Renfe s’associarà amb empreses de mobilitat compartida i sostenible, així com amb empreses energètiques líders en el seu sector.

El projecte està alineat amb l’Estratègia de Mobilitat Sostenible del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), de la Comissió Europea, i amb el full de ruta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU, que insta a adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Més info: Renfe impulsa millores a les estacions del territori

En un primer pas, Renfe durà a terme un projecte pilot en tres estacions per establir uns procediments que vetllaran per l’ús correcte i responsable dels serveis per part dels clients i operadors, de manera que se’n pugui obtenir dades, realitzar anàlisi i validar els resultats del pilot.

Més informació
Renfe estrena la nova ruta Barcelona-Lió
Renfe promou una campanya per captar el públic familiar
Renfe ofereix 18 milions de places per les vacances d'estiu
Avui et destaquem
El més llegit