Renfe rep l'autorització per treballar a França

L'anunci arriba poques setmanes després de trencar l'aliança amb SNCF

Imatge de dos trens de Renfe | iStock Imatge de dos trens de Renfe | iStock

Renfe ja pot operar en solitari a França, un cop ha rebut els permisos de seguretat per part de l'Agència Ferroviària Europea. La decisió arriba poques setmanes després que la companyia espanyola hagi trencat l'aliança amb SNCF. Fins a principis de desembre, les dues firmes oferien un servei conjunt entre Barcelona i altres ciutats com Lió, París o Marsella.

Malgrat l'aprovació dels organismes oficials, Renfe no té previst reactivar el servei de forma imminent. Abans, l'operador espanyol haurà d'iniciar el període formatiu i logístic, un procés que s'allargarà entre quatre i cinc mesos. A Espanya, SNCF treballa a les rutes Barcelona-Madrid i des de la capital espanyola a València. 

Més info: Renfe invertirà 3,5 MEUR per reforçar els sistemes de seguretat a Catalunya

En paral·lel al servei d'alta velocitat, el Gobierno invertirà 850 milions d'euros en la compra de 97 trens de Rodalies. L'encàrrec anirà a càrrec d'empreses com Alstom, Stadler i CAF. Renfe calcula que els vehicles entraran en funcionament, a partir de l'any 2029. En aquella data, el servei acollirà 600.000 usuaris diaris.

Més informació
Renfe inverteix 850 MEUR en la millora dels trens de Rodalies
Renfe i SNCF finalitzen el servei conjunt entre Barcelona i França
Avui et destaquem
El més llegit