Aquest 31 de desembre tancarà definitivament el restaurant Manresa, de la localitat californiana de Los Gatos, a 80 kilòmetres de San Francisco, de tres estrelles Michellin. Està considerat per la premsa especialitzada com un dels millors restaurants nord-americans i se’l situa entre els 50 millors del món. I, efectivament, el nom que porta està relacionat amb la capital del Bages.
A la pàgina web del restaurant expliquen que el nom de Manresa prové d’una “ciutat medieval de Catalunya famosa per la seva basílica gòtica i un monestir”. Els primers jesuïtes que es van establir a l’àrea de la badia de San Francisco van anomenar aquesta zona del litoral amb el nom de Manresa.
Al capdavant del Manresa californià hi ha el xef David Kinch, que també és el propietari de l’edifici, ara a la venda per un preu de 5,75 milions de dòlars, segons informa Regió7. Després de dues dècades en funcionament, en les quals va arribar a les tres estrelles Michellin –només hi ha cinc restaurants més estrellats a tot Califòrnia–, Kich ha decidit tancar aquest negoci.
David Kinck s’acomiadarà del Manresa, a la localitat californiana de Los Gatos, amb un menú degustació de més de 1.000 dòlars
Kinch mantindrà dos restaurants més oberts, el ByWater i el Mentone, aquest últim de cuina italiana. També és el copropietari de Manresa Breed, un cadena de fleques de qualitat de l’àrea de San Francisco.
Com a comiat, Kinch ha anunciat que preparen un sopar degustació pel 31 de desembre sense límits per un preu de 725 dòlars al qual s’hi pot sumar un maridatge de vins per 325 dòlars més. O sigui, en total, el sopar sortirà a més de 1.000 dòlars.