La pandèmia rebaixa un 30,1% els beneficis d'Almirall

La farmacèutica confia a incrementar els seus ingressos 'core' prop d'un 5% el 2021 i mantenir el seu ebitda entre els 215 i els 235 milions d'euros

La seu corporativa de laboratoris Almirall a Barcelona | ACN La seu corporativa de laboratoris Almirall a Barcelona | ACN

Almirall ha guanyat 95,1 milions d'euros el 2020, un 30,1% menys respecte a l'exercici anterior. La farmacèutica atribueix aquesta davallada a l'impacte de la crisi de la covid-19, tot i que assegura que va complir les estimacions per aquest exercici, segons ha informat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Per altra banda, el grup presidit per Jorge Gallardo ha generat uns ingressos de 814,5 milions d'euros el 2020, un 10,3% menys en comparació al 2019. De cara al 2021, Almirall confia a incrementar els seus ingressos core prop d'un 5% i mantenir el benefici brut d'explotació (ebitda) entre els 215 i els 235 milions d'euros. La companyia també repartirà un dividend de 0,19 euros per acció.

El compliment d'aquests objectius serà a càrrec de Gianfranco Nazzi, nomenat conseller delegat de l'empresa a principis de febrer. El directiu italià procedent de la farmacèutica Teva passarà a ocupar el càrrec el pròxim 1 de maig.

Més informació
Almirall comercialitza a Europa un producte per la psoriasi
Gianfranco Nazzi, nou conseller delegat d'Almirall
Avui et destaquem
El més llegit