Freixenet obté el seu pitjor resultat en 100 anys

Henkell, que té el 50,67% del grup, reescriu els resultats de la companyia, que retalla el benefici, però augmenta la facturació un 1,3%

Les bodegues de Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia Les bodegues de Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia

Freixenet ha tancat l'exercici fiscal 2017-18, que va finalitzar a l'abril, amb un benefici net d'1,067 milions d'euros enfront dels guanys de 8,4 milions registrats un any abans, és a dir, ha guanyat set vegades menys que l'any anterior. Segons ha explicat la companyia, el grup ha incrementat el seu negoci un 1,3%, aconseguint els 542,25 milions d'euros, respecte als 535,1 milions obtinguts en l'exercici anterior. Aquests mal resultats, els pitjors de Freixenet en els últims 100 anys, coincideixen amb l'entrada de Henkell a l'accionariat del grup, del qual té un 50,67%.

Més info: Henkell reorganitza Freixenet

Fonts de la companyia han atribuït aquests resultats a l'augment dels preus de les matèries primeres derivades de les males condicions climatològiques, una situació que s'ha anat desenvolupant al llarg del temps. També han afegit que els resultats també s'han vist afectats per "una gran quantitat de costos i provisions" i han destacat que hi ha hagut una reducció de les despeses operatives del 2%.

Sobre els deutes a curt i llarg termini que el grup tenia a l'abril de 2018 amb els bancs, han precisat que el passiu a curt termini ja s'ha retornat al sistema bancari gràcies als actius líquids, és a dir, préstecs intragrup: "L'aliança amb Henkell permet a Freixenet enfrontar el futur des d'una posició financera estable".

Freixenet va començar a finals d'any un procés de reestructuració de la xarxa comercial al conjunt de l’Estat espanyol després de l’entrada de Henkell com a accionista majoritari amb l'objectiu "d'optimitzar els recursos". En aquest sentit, l’empresa líder del sector del cava va decidir tancar la seu comercials de València, l'activitat de la qual es traslladarà a Catalunya, així com les de Galicia i La Rioja, que es traslladaran a Madrid. 

Més informació
La Família Ferrer compra sis cellers a Freixenet
Henkell & Co passa a ser Henkell Freixenet
Freixenet presenta la nova estructura directiva
Avui et destaquem
El més llegit