La covid-19 rebaixa un 43,6% els beneficis de Naturgy

La companyia ha patit una forta caiguda de la demanda durant l'estat d'alarma, encara que obté un benefici net de 334 milions d'euros

El president de Naturgy, Francisco Reynés | Europa Press El president de Naturgy, Francisco Reynés | Europa Press

Naturgy ha obtingut un benefici net de 334 milions d'euros en el primer semestre de l'any, cosa que representa una caiguda del 43,6% pel que fa al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat la companyia en un comunicat, on ha anunciat que en l'últim trimestre d'aquest any actualitzarà el seu pla estratègic a 2022 per donar "un impuls" a la transformació del grup.

Els resultats del primer semestre de l'energètica es van veure impactats per la pandèmia de covid-19, que ha provocat en aquest període una forta caiguda de la demanda -amb un descens a Espanya de mitjana d'un 8,5% en l'electricitat i del 9,7% del gas en el mateix període que l'any anterior-, amb un deteriorament en els preus, així com per la depreciació de divises a Llatinoamèrica.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) del grup presidit per Francisco Reynés a finals de juny s'ha situat en 1.870 milions d'euros, un 14,1% menys. Excloent els elements no recurrents, el benefici net ordinari de Naturgy ha ascendit a 490 milions d'euros, un 30,3% menys, mentre que el seu Ebitda ordinari ha aconseguit els 2.037 milions d'euros a tancament del primer semestre, un 11,1% menys.

Malgrat aquest complicat entorn, Naturgy ha reiterat el seu compromís amb la seva política de remuneració als seus accionistes. Així, el proper 29 de juliol abonarà un primer dividend a compte de 0,31 euros per acció amb càrrec als resultats del 2020. L'empresa preveu abonar retribució total d'1,44 euros per títol amb càrrec als resultats de 2020, un 5% més que l'any passat.

A més, la companyia durà a terme la cancel·lació de 14.508 milions d'accions pròpies, tal com estava previst, i manté suspès el seu programa de recompra d'accions "fins que existeixi visibilitat sobre la profunditat de la crisi econòmica".

Més informació
Naturgy llança un 'pack' d'ofertes a particulars per la crisi de la covid-19
Naturgy, en un projecte europeu contra la pobresa energètica
Avui et destaquem
El més llegit