L'adquisició de Bioibérica rebaixa un 45% els beneficis de Reig Jofre

Tot i així, la farmacèutica incrementa un 10% les seves vendes en els primers nou mesos del 2019 i un 49% el seu Ebitda

Entrada principal de la seu de Reig Jofre a Sant Joan Despí | ACN Entrada principal de la seu de Reig Jofre a Sant Joan Despí | ACN

Reig Jofre ha baixat un 45% el benefici fins al setembre en relació als nou primers mesos del 2018, llastrat, probablement, per l'adquisició d'una part de la firma Bioibérica aquest estiu. Segons informen en un comunicat, en concret, dels 4,2 milions d'euros de resultat consolidat d'aleshores ha passat a 2,27. Amb tot, la firma ha augmentat un 10% les vendes, de 133,3 milions a 147,1.

Més info: Reig Jofre produirà un fàrmac contra el Parkinson a Suècia

Els responsables de la firma asseguren que totes les unitats de negoci han registrat creixements positius, i que destaca especialment l'àrea de productes d'especialitat, amb un augment del 31%. També subratllen el "bon comportament" del mercat nacional, amb un creixement del 20%, i la "bona progressió" de l'Àfrica, l'Àsia i Oceania pel que fa als internacionals.

L'àrea de tecnologies farmacèutiques en antibiòtics i injectables ha aportat el 49% de les vendes, 72,6 milions d'euros, fet que representa un augment del 2% en relació als nou primers mesos del 2018.

Més productes d'especialitat

La nova divisió de salut i dolor articular adquirida l'1 de juliol ja ha registrat el primer trimestre de vendes integrada al grup Reig Jofre, fet que ha ajudat, asseguren els responsables de l'empresa, a aconseguir un augment del 31% en l'àrea de productes d'especialitat. També es destaca un 11% d'augment en l'àrea de consumer healthcare, impulsada pel creixement de Forté Pharma.

Pel que fa a l'Ebitda, l'acrònim que defineix el balanç de resultats abans d'impostos, interessos del deute, les depreciacions del negoci i les amortitzacions de les inversions, ha estat durant el tercer trimestre del 2019 de 4,9 milions d'euros, un 49% més que en el mateix termini de l'any passat. En els primers nou mesos de l'any, la xifra ha estat de 12,9 milions, un 17% més que el 2018.

En relació al deute financer, assolia a 30 de setembre la xifra de 53,1 milions d'euros. El deute net se situa a 46,4 milions d'euros.

Més informació
L'expansió internacional fa guanyar un 3% més a Reig Jofre
Reig Jofre adquireix la cartera d'artrosi de Bioibérica
Reig Jofre amplia en 24 milions d'euros el capital per expandir-se
Avui et destaquem
El més llegit