La revolució multiservei dels quioscos aterra a Madrid

USP, que ofereix punts multiservei als establiments de Barcelona, Màlaga i Granada, arriba a la capital espanyola amb la idea de continuar expandint-se arreu de l’Estat

Presentació del projecte de renovació dels quioscs de Madrid | Cedida Presentació del projecte de renovació dels quioscs de Madrid | Cedida

El temps avança i, amb aquest, la societat també, fet que comporta la necessitat d’adaptar-se constantment a un món canviant. En aquest context, sorgeixen les ciutats intel·ligents, aquelles que implementen i promouen pràctiques de desenvolupament sostenible per abordar els creixents desafiaments de la urbanització.

És en aquesta mena de ciutats on sorgeixen iniciatives com Urban Service Point (USP), una startup nascuda d’una idea familiar que va aterrar a Barcelona l’any 2018 amb l'objectiu de liderar la transformació del quiosc de premsa. “Transformar significa que el model del quiosc estigui alineat amb allò que la societat necessita” apunta a VIA Empresa Luis Sancho, cofundador i director del projecte. 

Sancho: “Transformar significa que el model del quiosc estigui alineat amb allò que la societat necessita”

Caixers, lockers i hubs de càrrega: una autèntica revolució

Com és possible aquesta transformació? Sancho explica que “estem instal·lant caixers, armaris pel repartiment de paqueteria, que es coneixen com a lockers, i hubs de càrrega pel vehicle elèctric de micromobilitat, entre altres serveis”. D’aquesta manera, USP està aconseguint reconceptualitzar el quiosc de premsa amb un projecte pioner que, a banda d’aportar una solució de rendibilitat de l'espai per als quiosquers, frena en sec el tancament massiu d'aquests establiments.

Primer cajero ATM instlado en un quiosco de Madrid | Cedida
Primer caixer ATM instal·lat a un quiosc de Madrid | Cedida

L’aterratge a Madrid: un gran aparador

Després de dur a terme l’any 2019 dues proves pilot amb la implantació de dos caixers automàtics ATM a dos quioscos de Barcelona, ubicats a Gràcia i l'Eixample, el febrer de 2022 van obtenir el permís per dur a terme la primera instal·lació a Màlaga, també d’un caixer. Aquest fet va suposar un punt d’inflexió pel projecte de la família Sancho, que des d’aleshores no ha deixat de créixer: en l’actualitat, USP agrupa una xarxa de més de 150 quioscs repartits entre Barcelona, Màlaga, Granada, i Madrid, on acaba d’aterrar.

USP agrupa una xarxa de més de 150 quioscs repartits entre Barcelona, Màlaga, Granada, i Madrid, on acaba d’aterrar

L’Associació Professional de Venedors de Premsa de Madrid, juntament amb el pare de Sancho, Luis Sancho, cofundador d'USP, han presentat aquest dijous el projecte a un quiosc de Madrid. L'Ajuntament de Madrid, que considera aquests establiments com a servei essencial, s’ha sumat a l’aposta per la seva continuïtat a través de la iniciativa catalana, realitzant proves pilot a 10 quioscs què s'implantaran els serveis que USP ofereix.

Més info: El futur multiservei dels quioscos de Barcelona

Un clar objectiu: continuar expandint-se

Aquesta darrera fita suposa una gran oportunitat de creixement i d’expansió, ja que entre Barcelona i Madrid es troba entorn del 25% dels quioscs de l’Estat. “Per a nosaltres, entrar a Madrid suposa una gran empenta cap endavant” afirma Sancho, qui afegeix que aquest fet “pot servir d’aparador per demostrar el potencial d’aquest model i continuar expandint-nos”.

Amb més de cinc quioscos equipats amb un hub de càrrega per a vehicles elèctrics de micromobilitat, més de 65 lockers i més 55 caixers ATMs instal·lats a Catalunya, que avancen a un ritme d'instal·lació de deu lockers i sis caixers mensuals, USP es troba en un moment molt optimista que permet als fundadors aterrar a noves ciutats i, fins i tot, somniar en arribar fora de l’Estat. 

Més informació
L'Ajuntament de Barcelona dóna el vistiplau al futur multiservei del quiosc
Urban Service Point transformarà 100 quioscos de Barcelona el 2023
La revolució optimista dels quioscos catalans
Avui et destaquem
El més llegit