La Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació UEA, conjuntament amb un grup de docents han treballat amb el CRP de l’Anoia -Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia- amb l’objectiu principal de dissenyar i posar en pràctica una acció que pugui aportar actuacions al que es proposa a l’Agenda 20230 de l’Organització de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible. Es tracta de la iniciativa RMOU, un projecte que permetrà la reutilització d’excedents de les empreses per a projectes de finalitat social i pedagògica, beneficiant als centres educatius i formatius de la comarca per tal que també donin una segona vida d’aquests materials, incorporant-los als seus treballs creatius, treballs manuals i activitats diverses. Fins al moment, s’han adherit 15 centres educatius de la comarca.
El RMOU, sota el paraigua del CRP de l’Anoia, la Unió Empresarial de l’Anoia i la Fundació UEA, estarà vehiculat pel Mercat d’Intercanvi de la UEA fent possible aquest projecte d’economia circular entre les empreses i els centres educatius i formatius de la comarca de l’Anoia. Un projecte que beneficiarà ambdues parts, empreses i centres, col·laborant de forma conjunta, i contribuint a la reducció de residus i a la reutilització. A més, això també permet promoure la creativitat amb economia circular i que escola i empresa estiguin connectats pel clima, i actuant com a actors claus per a avançar per a un món més sostenible.
Les empreses poden fer les aportacions al RMOU, com per exemple bosses, mostraris (tèxtil, confecció, arts gràfiques...), robes, retalls, estovalles, fils, botons, cintes, cordons, cremalleres, etc. Alhora, el sistema els permetrà tenir traçabilitat dels materials lliurats i fer seguiment dels projectes i activitats que els centres hagin incorporat aquests materials cedits per a finalitats pedagògiques i educatives.