Ryanair registra un benefici de 211 MEUR

Els beneficis del quart trimestre contrasten amb les pèrdues del mateix període de l'any anterior

Ryanair ha registrat 211 MEUR de benefici el quart trimestre | iStock Ryanair ha registrat 211 MEUR de benefici el quart trimestre | iStock

Ryanair va guanyar 211 milions d'euros en l'últim trimestre de l'any segons ha explicat la companyia en un comunicat aquest dilluns. La xifra, explicada en bona part per la "forta demanda" durant Nadal, contrasta amb els 96 milions de pèrdues que la companyia irlandesa de baix cost va registrar durant el mateix trimestre de 2021. Amb el trànsit als aeroports recuperant-se a bon ritme, els viatgers de la companyia han augmentat un 24% respecte fa un any, registrant 38,4 milions de passatgers, amb Itàlia, Polònia, Irlanda i Espanya com a mercats més importants. Ryanair ha tancat l'any amb uns ingressos de 2.310 milions d'euros, un 57% més que l'any passat.

L'aerolínia ha assegurat que entre octubre i desembre no va patir l'efecte de la guerra a Ucraïna i que va deixar enrere els efectes de la pandèmia. L'increment del preu dels bitllets, un 14% superior en comparació amb abans de la pandèmia, també ha ajudat a recuperar les xifres. A més, Ryanair també ha celebrat que els turistes asiàtics hagin tornat a visitar a Europa, juntament amb més passatgers procedents d'Amèrica.

Els guanys de Ryanair, però, arriben mentre la companyia té a Espanya un conflicte laboral que enfronta la direcció de l'empresa amb els tripulants de cabina, que reclamen millores laborals i salarials que equiparin les condicions de l'Estat amb les de la resta d'Europa. En el comunicat publicat aquest dilluns, l'aerolínia defensa que ja ha arribat a acords amb la "majoria" de sindicats per tal que els treballadors recuperin els salaris que tenien abans de la pandèmia.

Més informació
L’aeroport del Prat tanca el 2022 amb 41,6 milions de passatgers
Ryanair registra uns beneficis de 1.370 MEUR
Els treballadors de Ryanair reclamen negociacions per aturar la vaga
Satisfacció a la Cambra de Barcelona per la recuperació de l’activitat a l’aeroport
Avui et destaquem
El més llegit