Els treballadors de Ryanair reclamen negociacions per aturar la vaga

USO confirma sis cancel·lacions durant el retorn a les mobilitzacions, quatre d'elles concentrades a l'Aeroport del Prat

La USO mantindrà la vaga fins que Ryanair negociï amb els treballadors | ACN La USO mantindrà la vaga fins que Ryanair negociï amb els treballadors | ACN

Els treballadors de Ryanair tornen a la vaga durant les setmanes més tenses de l'època estiuenca. El sindicat USO ha confirmat quatre noves cancel·lacions a l'Aeroport del Prat, on les aturades continuaran fins al gener. La portaveu del sindicat a l'empresa, Mónica Ortega, critica que la infraestructura barcelonina és la terminal "on la plantilla està més cansada dels sous baixos i les irregularitats".

Ortega exigeix a Ryanair que escolti les reclamacions dels empleats. Segons la portaveu, la plantilla "seguirà en vaga fins que l'empresa decideixi asseure's a negociar". L'activitat sindical de l'USO ha portat ja a diverses denúncies i sentències favorables als treballadors, motiu pel qual "es veuen forts" per continuar reclamant la millora en unes condicions laborals que consideren "insostenibles".

La plantilla en vaga demana a l'empresa un nou conveni col·lectiu que iguali les seves condicions amb el personal d'altres aeroports. En concret, la portaveu explica que es demana tornar als salaris pre-pandèmia, 22 dies de vacances l'any, dies de lliure disposició i 14 pagues. A més, denuncien pràctiques il·legals per part de Ryanair, a qui acusen d'acomiadar treballadors en vaga o desplaçar personal d'altres emplaçaments per cobrir el lloc dels empleats que protesten. Ortega explica que totes aquestes il·legalitats "s'han denunciat i documentat i s'enviaran a la inspecció de treball".

Les protestes dels treballadors de Ryanair tindran especial efecte durant la jornada, en tant que el pont és un dels períodes de més activitat de l'aeroport barceloní. Aena preveu fins a 877 operacions només per a aquest dilluns, amb prop de 620 vols internacionals. Si bé encara no ha recuperat els nivells de mobilitat anteriors a la pandèmia, el prat ja opera al 81,8% de la capacitat del 2019.

Més informació
Els tripulants de cabina de Ryanair enceten cinc mesos de vaga
Normalitat a l'aeroport Barcelona-El Prat en el primer dia de vaga a Ryanair
CCOO i Ryanair pacten la millora de condicions dels tripulants de cabina
Avui et destaquem
El més llegit