Ryanair registra uns beneficis de 1.370 MEUR

La xifra correspon al primer semestre de l'any

Ryanair ha registrat uns beneficis de 1.370 milions d’euros, durant el primer semestre de l’any. Aquesta xifra representa un gran increment respecte de les dades de l’any passat, unes pèrdues de 47,6 milions i els 1.150 milions del mateix període d’abans de l’esclat de la pandèmia. L'anunci arriba pocs dies després que la Generalitat hagi imposat una multa a l'aerolínia irlandesa per dificultar el retorn dels diners als usuaris de vols cancel·lats per la pandèmia.

Ryanair justifica els resultats per l’augment del nombre de passatgers transportats (+143%), fins als 95,1 milions de persones. Pel que fa al capítol d’ingressos, aquest àmbit ha crescut fins als 6.620 milions, una pujada del 207% en comparació amb els 2.150 milions del 2021. A les portes de l'hivern, la companyia no espera noves restriccions vinculades a la COVID-19.

En els mesos d’estiu, els viatgers de Ryanair han pagat un 14% més pels bitllets, en gran part pels efectes de la guerra d’Ucraïna. Des del mes de gener, l’empresa de baix cost ha obert 15 noves bases i 770 rutes. De cara al tancament del 2022, l’aerolínia preveu arribar als 168 milions de passatgers. 

Més informació
Multen a Ryanair per dificultar la devolució dels bitllets cancel·lats per la covid-19
Els treballadors de Ryanair reclamen negociacions per aturar la vaga
Els tripulants de cabina de Ryanair enceten cinc mesos de vaga
Avui et destaquem
El més llegit