Ryanair començarà a cobrar per l'equipatge de mà

Els clients de l'aerolínia irlandesa de baix cost només podran dur una bossa a bord de manera gratuïta

Un avió de Ryanair a l'aeroport de Reus Un avió de Ryanair a l'aeroport de Reus

Ryanair començarà a cobrar per l'equipatge de . L'aerolínia irlandesa ha anunciat una nova política d'equipatge a bord que, a partir de l'1 de novembre, obliga els clients a pagar entre 8 i 10 euros o lliures per les maletes de fins a 10 kg que introdueixin en la cabina, cosa que fins ara era gratuït. Amb aquesta mesura pretenen reduir retards i abaratir el cost de l'equipatge facturat, segons explica la companyia al seu web.

Fins ara, tots els clients no prioritaris podien dur a bord una bossa de mà i una maleta sense càrrec addicional. No obstant això, les maletes havien de ser etiquetades a la porta de l'avió per ser transportades al celler de forma gratuïta.

Ryanair ha indicat que aquesta mesura obligava a l'etiquetatge de fins a 120 maletes que han causat retards en els terminis de lliurament de 25 minuts. A partir de novembre, els clients no prioritaris solament podran portar a la cabina una bossa de viatge de franc i només els prioritaris podran dur dues bosses sense cost addicional, entre elles, una maleta.

En concret, els clients no prioritaris pagaran per la maleta de fins a 10 kg un preu de 8 euros o lliures si l'adquireixen amb la seva reserva, mentre que el cost ascendirà a 10 euros o lliures si s'agrega la maleta amb posterioritat a la reserva i fins 40 minuts abans de l'hora de sortida programada del vol.

La companyia també ha comunicat que els clients comptaran amb més capacitat per embarcar líquids a la maleta de fins a 10 kg. La nova política d'equipatge s'aplicarà a tots els viatges posteriors a l'1 de novembre, segons ha indicat Ryanair, que detalla que el servei prioritari té un límit de 95 clients per vol.

Més informació
Ryanair i els pilots arriben a un acord
Ryanair envia 190 xecs de compensació defectuosos "per error"
Els sindicats demanen als accionistes de Ryanair un canvi de model de negoci
Avui et destaquem
El més llegit