La direcció del Banc Sabadell renuncia a la retribució variable del 2020

La mesura també afecta els membres del comitè de direcció de la filial britànica TSB

El presidente de Banco Sabadell, Josep Oliu, y el consejero delegado, Jaime Guardiola | ACN El presidente de Banco Sabadell, Josep Oliu, y el consejero delegado, Jaime Guardiola | ACN

El president, el conseller delegat, els consellers executius i l'alta direcció del Banc Sabadell han renunciat al cobrament de la retribució variable del 2020 com "un acte de responsabilitat" davant la crisi del coronavirus. La mesura es comunicarà al Consell d'Administració extraordinari que se celebrarà aquest dimecres i afectarà també els membres del Comitè de Direcció de la filial britànica TSB.

Aquesta acció se suma a altres mesures del banc davant la situació d'emergència sanitària. L'entitat ha instaurat el pagament setmanal a proveïdors, ha avançat el pagament del subsidi de desocupació i pensions i ha ajornat tres mesos el lloguer social a les famílies especialment vulnerables que formin part del Fons Social d'Habitatge.

Més info: Junta històrica del Sabadell en 'streaming': "Ara tenim liquiditat suficient"

A finals de març, CaixaBank va anunciar també una reducció de la meitat del pagament del dividend als accionistes del 2019 i 2020, així com la supressió de la retribució variable del conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar. Per la seva banda, el BBVA també va anunciar la renúncia a tota la retribució variable de l'any. La mesura afecta unes 300 persones que sumarien una xifra de 50 milions d'euros.

En paral·lel, el Banc Santander va suspendre el pagament del dividend de 2019 i 2020 per augmentar el crèdit i poder fer front a la crisi del coronavirus. La presidenta de l'entitat, Ana Botín, i el conseller delegat, José Antonio Álvarez, van decidir renunciar al 50% de la retribució fixa i variable d'aquest any.

Més informació
Banc Sabadell ven a BNP Paribas la seva dipositària per 115 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit