Banc Sabadell ven a BNP Paribas la seva dipositària per 115 milions d'euros

L'operació generarà una plusvàlua neta de 75 milions d'euros a l'entitat

El presidente de Banco Sabadell, Josep Oliu, y el consejero delegado, Jaime Guardiola | ACN El presidente de Banco Sabadell, Josep Oliu, y el consejero delegado, Jaime Guardiola | ACN

Banc Sabadell continua amb la venda d'actius no estratègics. Ara ha tancat la transacció del 100% de la seva dipositària institucional a BNP Paribas Securities Services per un import de 115 milions d'euros, subjecte a determinades condicions, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'acord preveu cobraments addicionals posteriors al tancament, subjectes al compliment de determinats objectius lligats al volum d'actius sota dipòsit de BNP Paribas i ingressos per comissions dels mateixos.

Més info: Junta històrica del Sabadell en 'streaming': "Ara tenim liquiditat suficient"

El banc presidit per Josep Oliu calcula que aquesta operació li generarà una plusvàlua neta de 75 milions d'euros, encara que només es reconeixeran 58 milions al moment del tancament (corresponents a set punts bàsics de CET1). Els 17 milions restants seran periodificats en els exercicis següents.

El tancament de l'operació està previst per al segon trimestre del 2021, una vegada s'obtinguin les autoritzacions pertinents. El negoci de dipositària institucional, que es va posar a la venda a finals del 2019, comptava amb uns 22.000 milions d'euros en actius sota gestió en aquell moment. Amb aquesta operació, que ha estat liderada per Arcano, Banc Sabadell prossegueix amb el seu objectiu de centrar-se en negocis considerats estratègics.

Altres operacions en negocis no estratègics

L'entitat també es troba en procés de vendre el 100% de la seva filial de renting d'automòbils, per la qual cosa compta amb l'assessorament d'AZ Capital. El banc català és l'únic que encara manté en el seu balanç aquest tipus d'actius, així que la seva intenció és desfer-se d'aquest negoci i centrar-se únicament en l'activitat financera de renting.

Una altra de les operacions d'aquest tipus dutes a terme recentment per Banc Sabadell és l'aliança amb Amundi, al qual va vendre Sabadell Asset Management per 430 milions d'euros el passat mes de gener. A més, a l'agost de l'any passat va vendre el 100% del capital social de la promotora Solvia Desenvolupaments Immobiliaris (SDIN) i un conjunt d'actius immobiliaris a una entitat controlada per fons gestionats per Oaktree Capital Management.

L'import total de l'operació, referenciat al perímetre existent a 1 de gener del 2019, va ascendir a 882 milions d'euros. El 80% de Solvia Serveis Immobiliaris, part escindida de la seva servicer Solvia, va ser venuda a finals del 2018.

Més informació
El Banc Sabadell ven la seva gestora d'actius a la francesa Amundi
El Banc Sabadell impulsa un 134% el benefici de 2019
Avui et destaquem
El més llegit