La petroliera més gran del món assoleix beneficis récord

Saudi Aramco dispara els seus guanys fins als 47.158 milions d'euros enmig de la crisi energètica i de subministraments

Instal·lacions downstream d'Aramco | EP Instal·lacions downstream d'Aramco | EP

Saudi Aramco, la petroliera estatal de l'Aràbia Saudita i la principal empresa mundial al seu sector, tanca el segon trimestre de 2022 amb un benefici rècord de 48.400 milions de dòlars, un total de 47.158 MEUR. Els guanys trimestrals suposen una pujada interanual del 90%, prop de doblant els assolits durant el mateix període del 2021, principalment gràcies a l'augment del preu del petroli per la guerra a Ucraïna i la sortida de la pandèmia.

Durant el 2021, Saudi Aramco ha aconseguit uns beneficis de 85.644 milions d'euros, un creixement del 86,2% si es compara amb la primera meitat del 2021. Sobre aquests resultats, la companyia estatal saudita repartirà 18.317 milions d'euros en dividends al tercer trimestre, estabilitzant així la distribució entre el seu accionariat.

La companyia atribueix així a l'augment dels preus del petroli i als majors volums de venda els resultats rècord del trimestre. També celebren "uns sòlids marges de refinament" del petroli extret, així com el creixement dels marges downstream durant els primers sis mesos del 2022, segons un comunicat emès per la mateixa Aramco.

El president i CEO de la petroliera, Amin H. Nasser, destaca que els resultats "reflecteixen la creixent demanda dels productes de l'empresa, particularment com a productor de baix cost". El CEO subratlla que "si bé la volatilitat del mercat global i la incertesa econòmica romanen, els esdeveniments durant la primera meitat de l'any donen suport a la inversió continuada a la indústria".

Més informació
Repsol portarà petroli de Veneçuela a Europa per reduir la dependència de Rússia
La UE aturarà les importacions del petroli rus que arriba per via marítima
Von der Leyen: "Necessitem ser independents del gas, el petroli i el carbó de Rússia"
Avui et destaquem
El més llegit