El rècord de vendes de cotxes impulsen el benefici de Seat

L’automobilística guanya 212 milions d’euros el primer semestre, un 62,7% més

Un dels cotxes de Seat | EP Un dels cotxes de Seat | EP

Seat ha assolit un benefici operatiu rècord de 212 milions d’euros els primers sis mesos de l’any, la qual cosa suposa un increment del 62,7% respecte als 130 milions d’euros que va guanyar el primer semestre de l’any passat, segons les xifres publicades pel grup Volkswagen.

La companyia ha atribuït aquest increment a què entre gener i juny ha registrat el volum de vendes més alt en una primera meitat de l’any, amb 289.900 vehicles comercialitzats.

Així mateix, el benefici operatiu de Seat també s’ha vist afavorit pel llançament del model Arona i la millora en el mix de producte, és a dir, la venda de vehicles amb un marge de benefici més gran.

Els ingressos de la companyia amb seu a Martorell s’han situat en els 5.786 milions d’euros, un 14,5% més que en els primers sis mesos del 2017, la xifra més alta de Seat en un primer semestre.

“Els resultats financers obtinguts el primer semestre de 2018 mostren l’excel·lent moment que viu Seat”, ha assenyalat la companyia.

De cara a l’exercici complet, els resultats de Seat dependran “parcialment” dels efectes de la implementació del nou cicle d’homologació de consum i emissions WLTP, a partir de l’1 de setembre, segons ha explicat la firma del grup Volkswagen.

Seat preveu accelerar aquesta segona meitat de l’any la xifra d’inversions i despeses en R+D per als nous models i incrementar les activitats de màrqueting, amb el llançament dels models Tàrraco i Cupra Ateca.

Més informació
Seat obté els millors resultats de la seva història: 286 MEUR
Seat s'instal·la en el rècord de vendes
Seat contractarà 250 treballadors més a la planta de Martorell
Avui et destaquem
El més llegit