Seat donarà una paga extra de 1.559 euros als treballadors

L'empresa ho ha justificat per l'increment de beneficis del 2022

La planta de Seat a Martorell | Cedida La planta de Seat a Martorell | Cedida

Seat entregarà una paga extra de 1.559 euros bruts a tots els seus treballadors, mesura que s’ha donat a conèixer a través d’un comunicat intern de l’empresa. La mesura, a formalitzar el pròxim 14 d’abril, arriba després d’un increment dels beneficis de l’any passat.

Durant el 2022, l’impuls de l’activitat de Cupra va permetre Seat tancar els comptes amb uns guanys de 68 milions d’euros i deixar enrere els números vermells de la pandèmia. Els responsables de l'automobilística veuen l’abonament extraordinari com un reconeixement cap a la tasca dels treballadors per accelerar la transformació i assegurar el futur de la firma. 

De cara a l’any actual, Wayne Griffiths, president de Seat, preveu que el negoci de Cupra pugui representar un 50% de la facturació global del grup. Sense la despesa vinculada als plans de reestructuració de la plantilla, el benefici de Seat hauria arribat fins als 179 milions. 

“La situació actual és ideal perquè l’empresa compta amb dues marques que es complementen molt bé”, apunta Griffiths en relació amb la convivència entre Seat i Cupra. Entre els plans de futur més destacats hi ha la creació d’un hub d’economia circular per impulsar projectes industrials relacionats amb els automòbils i les bateries. 

Més informació
Griffiths preveu que Cupra suposi el 50% de la facturació de Seat el 2023
Seat arriba a uns beneficis de 33 MEUR
Les vendes de Seat cauen per la manca de components però Cupra es dispara
Avui et destaquem
El més llegit