Semen Cardona dispara les inseminacions de porcs

L'empresa distribueix 3,7 milions de dosis i Mèxic se situa com un dels mercats més atractius

Un porc en una granja, en una imatge d'arxiu | iStock Un porc en una granja, en una imatge d'arxiu | iStock

Semen Cardona ha assolit una xifra històrica de dosis seminals porcines. L'empresa catalana n'ha distribuït 3,7 milions, una xifra que representa un 10% més en comparació a l'any anterior. D'aquestes, 2,9 milions van ser produïdes en els seus centres d'inseminació artificial, mentre que unes 800.000 es van introduir al sistema per encàrrec de grans clients verticals del sector.   

Sense haver tancat les dades del 2019, preveuen una facturació per sobre els 11 milions d'euros. En els resultats destaca el creixement de Mèxic -d'un 20%-, que se situa com un dels mercats més atractius en l'actualitat. Semen Cardona ha posat en marxa dos centres d'inseminació artificial a Saragossa i Segòvia, que han contribuït a aquest creixement. Les inversions també han anat encarades a crear noves rutes pròpies, com la d'Andalusia. Les previsions de cara al 2020 passen per créixer un 15% més.  

Més info: Semen Cardona, l'èxit d'innovar al món rural

En aquest sentit, introduirà un nou sistema de seguretat: la tècnica PCR, per detectar un dels virus més temuts del sector, el PRRS. A més, l'empresa preveu implementar millores logístiques i internacionalitzar-se a nous mercats, a més d'optimitzar transports i introduir els controls sanitaris únics en el mercat. 

Més informació
Semen Cardona ja transporta la seva mercaderia en un vehicle elèctric
Semen Cardona aixeca un centre a Segòvia
Avui et destaquem
El més llegit