Semen Cardona ja transporta la seva mercaderia en un vehicle elèctric

La furgoneta porta, únicament, dosis de semen fins al punt d’on surten les diferents rutes de repartiment

Semen Cardona ja transporta la seva mercancia en un vehicle elèctric Semen Cardona ja transporta la seva mercancia en un vehicle elèctric

El centre d’inseminació artificial (CIA) de Semen Cardona a Tarazona (Saragossa) ja era l’única instal·lació de la seva dimensió i naturalesa a l'Estat espanyol que era autosuficient i totalment sostenible en matèria energètica, a banda d'un dels centres més dotats en bioseguretat. Des de fa uns dies, a més, el furgó que transporta exclusivament dosis de semen des del CIA fins al punt logístic situat a la vila de Tarazona és un vehicle 100% elèctric.

Més info: Semen Cardona aixeca un centre a Segòvia

Es tracta de l’únic vehicle logístic que entra i surt del centre d’inseminació, de la mateixa manera que el personal únicament accedeix a les instal·lacions amb un vehicle de transport col·lectiu que els recull i retorna al punt logístic de Tarazona.

La finalitat d’aquest sistema de desplaçament és extremar les mesures de bioseguretat, afegit al fet que el CIA es troba en un emplaçament completament aïllat en una zona rústica, a més de 10 quilòmetres de qualsevol explotació ramadera. Aquesta seguretat, però, encara es reforça més amb una mesura de base mediambiental: el furgó elèctric ni tan sols s’ha de carregar fora de l’explotació, ja que s’abasteix de l’electricitat produïda pel camp de plaques solars situada a la finca i que genera tota l’energia necessària per a el CIA.

Per tant, el furgó logístic de Semen Cardona a Tarazona és completament autosostenible de la mateixa manera que ho és la instal·lació, que alberga a uns 300 sementals de la genètica PIC i s’ha convertit en el gran centre de producció de la multinacional nord-americana al sud d’Europa. Semen Cardona, líder en inseminació porcina i en exportacions del sector a Espanya, preveu incorporar nous vehicles elèctrics a la seva flota i invertir tant en energies renovables com en altres àmbits de la sostenibilitat en la seva vintena d’instal·lacions.

Més informació
Semen Cardona, l'èxit d'innovar al món rural
Mini porquets catalans per a la recerca biomèdica
Catalunya produeix el 42% de la carn de porc a l'estat
Avui et destaquem
El més llegit