Seven Sector, el Securitas Direct d’Internet per a les pimes

La startup catalana pot detectar amenaces de manera anticipada sense falsos positius, essent fins a un 99% més ràpids que la competència

Equip de la startup Seven Sector | Cedida Equip de la startup Seven Sector | Cedida

L’Hiram Fernández és un emprenedor, CEO d’una startup d’alt impacte tecnològic en ciberseguretat, i que, per tant, ha vist com la prevalença dels ciberatacs no ha deixat de créixer en els darrers anys a Catalunya. El nombre d'empreses catalanes del sector ha experimentat un augment del 40% entre el 2018 i el 2023, mentre que els ciberatacs van augmentar un 50% en tan sols un any. Tot i que la ciberseguretat és una prioritat destacada en el sector tecnològic català, les empreses de la regió estan per sobre de la mitjana de la Unió Europea en l'adopció de mesures en aquest àmbit. Segons les dades del programa Pandora FMS, un 92% de les empreses catalanes tenen algun tipus de mesura de ciberseguretat, en línia amb la mitjana europea del 91,8%. A més, aquest percentatge català supera el de països veïns com Portugal (89,7%) i Grècia (75,3%), segons les estadístiques d'Eurostat.

Fernández ha descobert que la Deception Technology (tecnologia de l'engany) junt amb la intel·ligència artificial (IA) pot detectar amenaces de manera anticipada sense falsos positius, essent fins a un 99% més ràpids que la competència. Per aquest motiu, ha desenvolupat Seven Sector Technologies, "el Securitas Direct d'Internet per a les pimes".

Un 92% de les empreses catalanes tenen algun tipus de mesura de ciberseguretat, en línia amb la mitjana europea

De Deloitte a crear un "Securitas Direct d’Internet"

Hiram Fernández, CEO de Seven Sector Technologies
Hiram Fernández, CEO de Seven Sector Technologies | Cedida

"Treballava a una gran consultora, a Deloitte, i em vaig llançar a l'aventura", apunta Fernández a VIA Empresa, qui destaca que el seu interès passava per millorar els serveis existents de Protecció i Defensa Activa amb una solució més automatitzada i escalable. A més d'abordar la necessitat d'una resposta més eficaç i ràpida en la detecció de ciberamenaces, especialment en un context on els atacs són cada vegada més sofisticats i les conseqüències més greus, "no sols a les Tecnologies de la Informació (IT), sinó a Tecnologies de l'Operació (OT) que és tota la part Industrial i al Internet of Things (IOT)", afegeix el CEO de Seven Sector, empresa emergent impulsada a Barcelona Activa.

El 2020 Fernández va fundar una startup d'alt impacte tecnològic en ciberseguretat establerta a Barcelona que desenvolupa XDRNET, una solució innovadora en la Detecció d'Amenaces i la Resposta Extensa. El CEO de Seven Sector comenta que el seu primer producte va ser llançat al mercat a finals del 2023 poc després de consolidar la tecnologia i garantir la seva eficàcia de bracet de l'empresa Puig, que va ser el primer client a confiar en la seva solució. "Al Barcelona Cibersecurity Congress, presentarem la nova versió que incorpora no sols Defensa Activa, sinó Defensa Reactiva", explica Fernández.

Fernández (Seven Sector): "Al Barcelona Cibersecurity Congress, presentarem la nova versió que incorpora no sols Defensa Activa, sinó Defensa Reactiva"

Actualment, Seven Sector és una startup que disposa de cinc clients que, de moment, es focalitza en un públic català, tot i que els estan contactant des de Veneçuela, Mèxic i Guatemala. A finals del 2023, amb el programa Acció de la Generalitat, va començar amb la part d'internacionalització, "estem en procés de cercar una ronda d'inversió de 150.000 d'euros per complementar-la amb 100.000 euros d'ENISA (Agència de la Unió Europea para la Ciberseguretat), amb l'objectiu d'escalar el nostre producte i ampliar la nostra presència a mercats internacionals", afirma Fernández.

“La previsió per al 2026 és de 4 milions d'euros"

Equip de Seven Sector Technologies
Equip de Seven Sector Technologies | Cedida

Seven Sector amb preus accessibles a la majoria de les pimes, compta amb productes que van des dels 12.000 euros anuals, fins als 48.000 euros anuals per a grans empreses. "L'empresa està en ple creixement, amb una cartera de clients en expansió i resultats prometedors en termes de detecció i prevenció de ciberamenaces. Tancarem 2024 en 500.000 euros i la previsió per al 2026 és de 4 milions d'euros", apunta Fernández.

“El gran aprenentatge ha estat la importància de l'adaptació ràpida i la innovació constant en un camp tan dinàmic com la ciberseguretat, així com la necessitat de comprendre profundament les necessitats dels clients per a desenvolupar solucions que realment aportin valor afegit al mercat”, conclou Fernández, qui, després de tres anys fomentant la ciberseguretat a Catalunya a través de Seven Sector, assegura que "la perseverança i el sacrifici" és la base del seu èxit, "qualsevol persona que pensi que emprendre és un camí de roses, està molt equivocat".

 

Més informació
eTrivium, la startup que evita la fuga de coneixement
Coparentalitat: pares compartits, despeses compartides
Catalunya "Sí vol" més casaments
Avui et destaquem
El més llegit