Siarq, especialista en salut mediambiental, s'incorpora al DFactory

La 'green tech', fundada a Barcelona el 2003, dissenya, fabrica i comercialitza solucions d'il·luminació solar per a l'espai públic

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, i Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de Siarq | Cedida Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, i Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de Siarq | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) continua ampliant l'ecosistema del DFactory Barcelona, la fàbrica del futur, amb la incorporació de l'empresa Siarq. Durant el dia d'avui, Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de Siarq, i Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, s'han reunit per signar l’acord que marca l'inici de l'activitat de la companyia en l'ecosistema d'indústria 4.0 de referència internacional impulsat pel CZFB.

Siarq va començar a desenvolupar i produir dissenys solars innovadors a Barcelona l'any 2003

Siarq, companyia que va començar a desenvolupar i produir dissenys solars innovadors a Barcelona l'any 2003, és una empresa green tech que dissenya, fabrica i comercialitza solucions d'il·luminació solar per a l'espai públic amb sensors ambientals integrats. En els seus inicis, l'empresa es va dedicar al disseny dels primers productes solars apostant per una estètica orgànica i una multifuncionalitat, que van facilitar la seva adopció en l'espai urbà. Aquest plantejament novedós li ha permès posicionar-se amb alts valors de creativitat, qualitat i aposta per la innovació.

A partir del 2013, l'equip es va centrar en R+D tecnològic, la industrialització i integració de solucions basades en l'IoT, orientades a la cura de la qualitat de l'aire i de la salut mediambiental. Actualment, Siarq és referent en enllumenat solar de disseny i altes prestacions, amb un catàleg de productes d'il·luminació solar urbana de nova generació instal·lats a Espanya, Europa i Mitjà Orient. Així mateix, Siarq també participa activament en projectes d'R+D europeus aportant la seva experiència en el disseny solar, una nova disciplina on Siarq és pionera.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, i Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de Siarq | Cedida
Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, i Alessandro Caviasca, CEO i soci fundador de Siarq | Cedida

Navarro explica que "el DFactory Barcelona és un ecosistema dinàmic, que està en continu creixement i evolució a causa de l'entorn tan canviant que suposa l'avanç cap a la indústria 4.0. Comptar amb Siarq és un gran privilegi, no només per al nostre hub tecnològic sinó també per les sinergies que poden sorgir amb les altres empreses situades a l'edifici".

Més info: Hamamatsu Photonics, líder mundial en tecnologia fotònica, s'incorpora al DFactory Barcelona

Per la seva banda, Caviasca ha destacat que "formar part del projecte DFactory Barcelona representa una oportunitat excepcional per a Siarq i una fita significativa en el nostre compromís amb la construcció de ciutats sostenibles. Ens enorgulleix profundament unir-nos a la comunitat de DFactory, on aportarem la nostra experiència en solucions tecnològiques solars que beneficiïn els ciutadans".

Més informació
El DFactory exerceix d'altaveu del teixit empresarial i econòmic d'Amèrica Llatina
Zentinel MDS s'incorpora a l'ecosistema del DFactory
Witeklab s'uneix al node d'indústria 4.0 del DFactory Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit