Els tripulants de cabina de Ryanair convoquen vaga el setembre

USO i SITCPLA registren el preavís per fer aturades els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28 en protesta pel tancament de les bases canàries i l'amenaça de Girona

Fotografia d'una anterior manifestació de sindicats de Ryanair Fotografia d'una anterior manifestació de sindicats de Ryanair

Els sindicats SICTPLA i ÚS registren el preavís de vaga en les 13 bases en les quals Ryanair opera a Espanya per a deu dies del pròxim mes de setembre: 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28. El motiu d'aquesta vaga és “impedir el tancament de les bases de Gran Canària, Tenerife Sud i Girona, si en aquest últim cas es confirmés l'anunciat com a intenció, així com els acomiadaments que d'aquest tancament es derivés en el personal directament contractat per Ryanair i el que encara està il·legalment en les agències satèl·lit”, explica Manuel Lodeiro, portaveu de SITCPLA.

Més info: Ryanair començarà a cobrar per l'equipatge de mà

En els pròxims dies, “rebrem la citació de l'AVENC per a la mediació i, de no haver-hi acord, la vaga es convocarà de manera formal. Dubtem molt de la predisposició de Ryanair a arribar a un acord, i fins i tot a presentar-se amb tarannà negociador. Més d'un any de reunions en organismes oficials espanyols amb actitud de burla cap als mateixos no ens fan albergar la més mínima esperança d'enteniment”, avança Jairo Gonzalo, secretari d'Organització d'ÚS-Ryanair, sobre els passos a seguir.

“La vaga està convocada per una amenaça contundent, expressada no només en la taula, sinó personalment en les bases de Gran Canària i Tenerife. Però els problemes generals amb aquesta empresa no obeeixen a aquest fet aïllat, sinó a un procés d'incompliments reiterat que ens ha abocat a la decisió més dràstica que pot prendre una plantilla en defensa dels seus llocs de treball”, continua el portaveu de SITCPLA. “Ara, esperem que Foment no torni a anul·lar la nostra capacitat de vaga i no ens decreti, com l'any passat, uns serveis mínims tan abusius que ni tan sols permetien els aturs”, conclou Gonzalo.

Més informació
Ryanair recupera la ruta entre Girona i Bremen
Ryanair aplica la nova política d’equipatge de mà
Ryanair amenaça de tancar la base a l'aeroport de Girona
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit