La sinistralitat laboral continua a l'alça a Catalunya

L'Observatori del Treball i el Model Productiu registra 106.000 accidents laborals i 52 morts al lloc de treball, 12 més que fa un any

Comissions Obreres denuncia els incompliments dels empresaris del país, que deixen "desprotegits" els treballadors | EP Comissions Obreres denuncia els incompliments dels empresaris del país, que deixen "desprotegits" els treballadors | EP

Els accidents laborals creixen un 15,3% a Catalunya durant el primer semestre de l'any. Segons les dades publicades per l'Observatori del Treball i el Model Productiu de la Generalitat, entre el gener i el juny es van produir al país un total de 106.359 accidents de treball, una xifra que confirma la tendència ascendent en el risc que pateixen els treballadors durant la seva jornada laboral.

Durant els sis primers mesos de l'any, han mort 52 treballadors a Catalunya durant la seva jornada laboral o in itinere, el que suposa un augment del 38,71% si es compara amb el mateix període de 2021. El creixement de la sinistralitat laboral es pot observar en tots els graus de gravetat dels accidents, amb un 27,43% d'accidents lleus i un 21,4% més d'accidents greus.

L'augment de la sinistralitat laboral a Catalunya s'ha concentrat especialment al sector serveis, amb 23 treballadors morts entre el gener i el juny. La construcció també ha patit un increment substancial dels accidents mortals, amb 11 treballadors traspassats, un 175% més que ara fa un any. Des de Comissions Obreres alerten de l'augment de la mortalitat relacionada amb patologies no traumàtiques, que creixen un 44% en comparació del 2021.

Segons critiquen els representants dels treballadors, "es continuen produint accidents per causes fàcilment detectables i prevenibles que mostren el deteriorament de la seguretat i la prevenció a les empreses". Així, els sindicats reclamen que els governs espanyol i català "ampliïn les competències i els recursos humans de la inspecció de treball" per garantir el compliment de les normatives de seguretat laboral. A més, exigeixen a les empreses catalanes "un compromís absolut amb la vida i la salut de les persones treballadores".

Més informació
La inspecció de treball reclama recursos per garantir els drets laborals
Avui et destaquem
El més llegit