L’Smart City s’estrena al Brasil

El congrés tanca la primera edició a Curitiba amb 5.577 professionals

Imatge de l'Smart City Expo al Brasil Imatge de l'Smart City Expo al Brasil

L’Smart City Expo ha tancat la seva primera edició al Brasil, concretament a la ciutat de Curitiba, amb un total de 5.577 professionals. El congrés, organitzat per Fira de Barcelona, ha estat un punt de trobada entre 50 ciutats del Brasil i Amèrica Llatina i ha comptat amb la participació de congressistes de 25 països i de 84 ponents i moderadors nacionals i internacionals.

Sota el concepte Innovació com a motor econòmic per al desenvolupament, un total de 50 alcaldes de ciutats brasileres i alguns països com Colòmbia i el Perú han participat en la primera edició del congrés, que ha durat dos dies, dialogant i posant en comú els desafiaments que actualment afronten les ciutats en l'era digital, ha informat Fira en un comunicat.

A més, les prop de 30 sessions realitzades sobre tecnologia disruptiva, governança, innovació digital i desenvolupament econòmic i ciutats sostenibles del futur han registrat un gran seguiment entre els visitants, que han omplert la pràctica totalitat de l'aforament de les sales del recinte d'Expo Renault Barigui.

L'àrea expositiva del congrés i la Smart Plaza han servit per generar una gran quantitat de contactes entre empreses i institucions del sector smart city local i internacional. En aquest sentit, s'ha signat un acord de cooperació entre Assespro (Federació Nacional de les Empreses de Programari), IBQP (Institut Brasiler de Qualitat i Productivitat) i Icities Smart City Solutions per a la realització d'un Observatori Brasiler de Ciutats Intel·ligents amb seu a Silicon Valley (Estats Units).

Juntament amb Curitiba, l’Smart City Expo s'ha celebrat ja en 10 ciutats de tot el món, entre les quals destaquen Puebla (Mèxic), Buenos Aires (Argentina) i Istanbul (Turquia). La vuitena edició de l'Smart City Expo World Congress se celebrarà del 13 al 15 de novembre en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Més informació
L'Smart City trenca tots els rècords
La 'smart city' catalana
Barcelona, entre les ciutats més 'smart'
Avui et destaquem
El més llegit