L'Smart City trenca tots els rècords

La fira de les ciutats intel·ligents tanca la seva edició del 2017 amb més de 18.000 visitants, un 13% més

Uns stands a l'Smart City Expo World Congress Uns stands a l'Smart City Expo World Congress

L'Smart City Expo World Congress (SCEWC) ha tancat aquest dijous la seva edició 2017 amb més de 18.000 visitants, el que representa un creixement del 13% en relació a l'any anterior, segons un comunicat de la Fira de Barcelona. L'esdeveniment s'ha celebrat entre el 14 i el 16 de novembre al recinte firal de Gran Via i ha aplegat més de 700 ciutats dels cinc continents, 675 expositors i més de 400 ponents. La Fira de Barcelona destaca que enguany que l'SCEWC ha "trencat tots els rècords" i que ha estat "la seva millor edició fins a la data". En la seva setena cita, l'esdeveniment s'ha celebrat juntament amb la primera edició de l'Smart Mobility World Congress.

El director de l'esdeveniment, Ugo Valenti, ha afirmat que "aquestes xifres confirmen sense cap dubte que Smart City Expo World Congress s'ha convertit en una fita anual ineludible per a tots aquells implicats en la transformació de les ciutats i per a qualsevol empresa del sector de la innovació i les solucions urbanes. No hi ha un altre esdeveniment al món capaç d'atreure tantes empreses, ciutats i talent". 

Valenti ha afegit que "aquesta edició ha demostrat encara més que les ciutats seran actors clau en el futur i és la nostra responsabilitat aprofitar aquesta oportunitat i utilitzar tots els mitjans al nostre abast per aprofitar tot el potencial d'aquests motors urbans del desenvolupament i de l'economia".

En 2017, SCEWC ha ocupat 30.000 metres quadrats d'exposició amb la participació de companyies líders del sector com Alstom, AT&T, Bosch, Cellnex, Cisco, Deutsche Telekom, Engie, FCC, Ferrovial, Fiware, Hexagon, Huawei, Intel, Mastercard, Microsoft, PTC, SAP , Siemens, Silver Spring Networks, Suez i ZTE.

L'esdeveniment ha acollit representants de 700 metròpolis com Atlanta, Berlín, Busan, Casablanca, Dubai, Grenoble, London, Lió, Madrid, Montevideo, Moscou, Nova York City, Pobla, Quebec, Taipei, Tel Aviv i Zheijhang. També els pavellons de països i regions com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xile, Xina, Dinamarca, Estats Units, Estònia, Finlàndia, Holanda, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Noruega i Suècia.

World Smart City Awards

L'SCEWC ha premiat a la ciutat de Dubai (Emirats Àrabs Units) com a Smart City de 2017. El jurat dels premis ha valorat l'esforç de l'emirat àrab per "exercir un lideratge a nivell global en el desplegament de la tecnologia blockchain aplicada a serveis governamentals, així com el seu compromís amb la creació d'una indústria centrada en la plataforma de la cadena de blocs que impulsi noves empreses i negocis".

El congrés tornarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 13 al 15 de novembre de 2018 amb la seva vuitena edició i se celebrarà conjuntament amb la tercera Sharing Cities Summit, una reunió organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i el grup de recerca Dimmons de la Universitat Oberta de Catalunya. L'SCEWC'18 també dedicarà un apartat del seu programa a l'economia col·laborativa.

Més informació
Els 'drones' també es manifesten
Ujet, una 'scooter' que es doblega
La Generalitat participarà (finalment) al Smart City
Avui et destaquem
El més llegit