Ujet, una 'scooter' que es doblega

El proveïdor de mobilitat urbana presenta la motocicleta que arrencarà a Barcelona el 2018 durant l'Smart City Expo World Congress

Barcelona té el nombre més gran de 'scooters' per persona.  / Cedida Barcelona té el nombre més gran de 'scooters' per persona. / Cedida

La nova scooter elèctrica d'Ujet ja escalfa motors per arrencar a Barcelona a partir de 2018. Coincidint amb l'Smart City Expo World Congress de la capital catalana, el proveïdor de mobilitat urbana d'última generació fundat el 2015 presenta la seva solució per a la mobilitat urbana que contribuirà a desenvolupar "la ciutat sostenible del futur" amb zero emissions, connectivitat i un banc d'energia. Es tracta d'una scooter elèctrica que es pot doblegar, transformar fàcilment i recarregar a casa. 

"Volem estimular un nou concepte de mobilitat que contribueixi a la creació d'unes ciutats més sostenibles arreu del món", assegura Albane Siramy, directora de Global Corporate Affairs & Sustainability d'Ujet International. El seu objectiu és llançar les noves solucions el 2018 a diferents ciutats europees, entre les quals s'inclou Barcelona, ja que té el nombre més gran de scooters per persona. "Apostem per la tecnologia més avançada per redefinir el futur de la mobilitat urbana, oferint igual llibertat i oportunitats i proporcionant alhora unes opcions de transport més sostenible", afegeix.  

Silenciosa però amb altaveus

Aquesta nova scooter és "silenciosa" i contribueix a una menor contaminació acústica. Ocupa molt menys espai que un cotxe a l'hora de circular i aparcar i compta amb dos tipus de bateria fàcilment recarregables: amb qualsevol endoll, i gràcies al seu carregador ràpid, en té prou amb dues hores. Des d'Ujet asseguren que fins i tot es pot utilitzar com a "banc d'energia per a altres dispositius" alhora que es pot escoltar música gràcies a uns altaveus sense fils integrats. El preu es mou entre els 8.000 i el 9.000 euros.  

Siramy: "Apostem per la tecnologia més avançada per redefinir el futur de la mobilitat urbana" 

Des de la companyia es garanteix "una conducció intuïtiva i un avançat control de seguretat". A més, el proveïdor de mobilitat també destaca la connectivitat de la scooter per iOS o Android, podent-la controlar des de qualsevol lloc. El seu ordinador a bord ofereix connectivitat tant del smartphone com amb el núvol, integrant funcions de GPS, 3G, wifi i bluetooth.

"La tecnologia puntera, la connectivitat i el disseny innovador de les scooters elèctriques d'Ujet proporcionen un nou món de rendiment i, al mateix temps, garantiran nous recorreguts incomparablement àgils i segurs", conclou Hugues Després, CEO d'Ujet International. 

Més informació
La Generalitat participarà (finalment) al Smart City
Les ciutats més intel·ligents del món
La 'smart city' catalana
Avui et destaquem
El més llegit