Solvia anuncia un ERO tres mesos després de l'entrada d'Intrum

La immobiliària no ha fet públic encara el nombre de treballadors afectats, però insta els empleats a triar els seus representants laborals

Solvia anuncia un ERO tres mesos després de l'entrada d'Intrum Solvia anuncia un ERO tres mesos després de l'entrada d'Intrum

La immobiliària Solvia ha comunicat un ERO (Expedient de regulació d'ocupació) a la seva plantilla, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar VIA Empresa. Afectarà una part dels 740 treballadors. Fonts de Solvia, que està participada en un 80% per Intrum i un 20% per Banc Sabadell, han declarat que "l'abast de la mesura i la seva justificació es donaran a conèixer en primer lloc als representants dels treballadors, durant la primera jornada de la negociació". 

Més info: ERO a la gran empresa, el preludi d’una nova crisi?

La por dels treballadors és palesa, ja que pensen que l'ERO pot afectar a una gran part de la plantilla. Fonts de l'empresa asseguren que s'ha comunicat a la plantilla que cada treballador triï els representants laborals que hauran de negociar l'ajustament d'ocupació. Un cop es construeixi la taula negociadora, es preveu que les negociacions i debats comencin a partir del setembre. 

La retallada de treballadors es produeix només tres mesos després que el Banc Sabadell tanqués la venda del 80% de la seva filial immobiliària Solvia al fons d'inversió suec Intrum per 241,4 milions d'euros. Tot i que el banc català es va quedar amb el 20% de la immobiliària, la decisió de dur a terme l'ajust d'ocupació correspon a Intrum que és qui ara té la majoria.

Més info: Banc Sabadell posa a la venda el 100% de Solvia  

Segons va comunicar el Banc Sabadell a la CNMV a l'abril el preu de venda final podria incrementar-se en 40 milions d'euros “si es compleixen les condicions previstes relacionades amb l'evolució de determinades línies de negoci de Solvia”. L'entitat presidida per Josep Oliu va vendre la plataforma i l'equip de comercialització d'habitatges, però no els actius immobiliaris ni l'activitat de promoció, que s'ha reiniciat recentment.

Més informació
El Sabadell ven el 80% de Solvia a Intrum per 300 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit