El Sabadell ven el 80% de Solvia a Intrum per 300 milions d'euros

El fons sueca adquireix la filial immobiliària del banc català, que consegueix plusvàlues de 138 milions d'euros

Oficines del Sabadell a Sant Cugat, des d'on es gestionaven els serveis de Solvia Oficines del Sabadell a Sant Cugat, des d'on es gestionaven els serveis de Solvia

Banc Sabadell ha acordat la venda del 80% de Solvia, la seva filial immobiliària, a Lindorff, societat pertanyent al grup suec Intrum AB, per 300 milions d'euros, segons ha informat aquest divendres l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

No obstant això, aquest preu podrà incrementar-se en un import màxim de 40 milions d'euros si es compleixen determinades condicions relacionades amb l'evolució de determinades línies de negoci de Solvia.

Amb aquesta operació, Sabadell obtindrà una plusvàlua de 138 milions d'euros i un impacte positiu en la ràtio de capital Common Equity Tier 1 (fully loaded) de 15 punts bàsics.

Solvia és un dels proveïdors de serveis immobiliaris capdavanters a l'Estat espanyol, amb més de 21 mil milions d'euros en actius sota gestió i 700 empleats.

“Amb aquesta adquisició, la nostra companyia reforça la unitat de negoci de serveis immobiliaris i es converteix en un dels principals actors del mercat espanyol, al mateix temps que enfortim la nostra relació amb Sabadell, amb qui col·laborem des de l'any 2014”, assegura Alejandro Zurbano, director general regional d'Intrum a Iberia & Llatinoamèrica.

Per Mikael Ericson, president i CEO d'Intrum, “la compra de Solvia constitueix un pas més en el desenvolupament de la nostra activitat a Espanya, a més d'una oportunitat de creixement global de la companyia, aportant-nos una sòlida plataforma al mercat de gestió d'actius immobiliaris”.

El tancament de l'operació, condicionat a l'obtenció de les autoritzacions pertinents, està previst per al segon trimestre de 2019, segons ha precisat l'entitat.

Més informació
Solvia ven tres hospitals llogats per Quirón
El Sabadell fa créixer Solvia: 70 franquícies pel 2018
Pérez (Solvia): "Els inversors han vist una oportunitat a l'Àrea Metropolitana"
Avui et destaquem
El més llegit