Sostenibilitat i digitalització a les empreses: hi ha inversió però falten perfils professionals

El president d'Accenture a Espanya, Portugal i Israel creu que Espanya necessita més talent per dur a terme la transformació digital i sostenible

Domingo Mirón,  president d'Accenture a Espanya, Portugal i Israel, a Matins Esade | Cedida Domingo Mirón, president d'Accenture a Espanya, Portugal i Israel, a Matins Esade | Cedida

"Espanya necessita més talent amb visió global per dur a terme la transformació digital i sostenible. De fet, gairebé la meitat de les empreses espanyoles reconeix que troba dificultats per a localitzar en el mercat laboral els perfils que necessiten per a les seves inversions en tecnologia i sostenibilitat”, ha explicat el president d'Accenture a Espanya, Portugal i Israel, Domingo Mirón, a l'última sessió del cercle de Matins Esade. Falten perfils professionals, però hi ha intenció d'invertir més capital. Mirón apunta que "gairebé el 90% de les empreses espanyoles preveu augmentar la seva inversió en sostenibilitat i digitalització respecte a l'any passat per a guanyar competitivitat”.

El màxim responsable d'Accenture a Espanya descriu aquestes inversions com “una oportunitat única per a liderar el creixement de l'economia i l'ocupació de qualitat. Afegeix, a més, que aquestes noves posicions es generaran a sectors com "el de béns i equipament industrial, alta tecnologia, programari, serveis públics, automoció, ciències biològiques i comunicacions”.

La formació tecnològica com a solució. Mirón ha remarcat que, per a aprofitar les inversions en digitalització i sostenibilitat, l'aprenentatge continu és fonamental. “La falta de formació tecnològica dels professionals és una barrera que impedeix a les empreses accelerar la seva transformació digital i sortir reforçats de les successives crisis que estem vivint. Per això les inversions en programes de reskilling i upskilling són fonamentals”. Secundant-se en dades recents de l'informe Techvision d'Accenture, Tafaner assegura que “més de la meitat de les empreses en aquest país considera una prioritat invertir en programes de formació perquè la seva plantilla adquireixi les habilitats necessàries per a impulsar la seva transformació i adaptar-se a la nova etapa de digitalització”.

Davant el gran ventall de tecnologies, l'executiu recomana no deixar-se enlluernar i adoptar-ne només aquelles que compleixin amb aquests tres indicadors: “si millora la presa de decisions, si optimitza la relació amb els clients o grups d'interès i si facilita les operacions diàries”.

Més informació
El 25% dels professionals digitals ja treballa com a freelance
Els perfils laborals més demandats a Catalunya
Els perfils millor pagats de les TIC catalanes
Avui et destaquem
El més llegit