Les startups de The Collider capten 5 MEUR

El programa d'innovació del Mobile World Capital Barcelona tanca el 2021 amb una nova startup: Ephion Health

The Collider té un espai al Pier 01, bressol de molts emprenedors The Collider té un espai al Pier 01, bressol de molts emprenedors

The Collider, el programa d'innovació del Mobile World Capital Barcelona ha tancat el 2021 amb tres grans fites: una nova startup, Ephion Health, 30 nous llocs de treball directe i 4,9 milions d'euros de finançament per a les startups que ha incubat fins al moment. El programa ha creat fins el dia d'avui 15 empreses emergents, de les quals 12 continuen actives, amb un equip total de 90 persones. La seva valoració de mercat és de 17 milions d'euros, havent obtingut una inversió directa inicial de 600.000 euros.

The Collider selecciona projectes d'investigació i els transforma en solucions comercials, juntament amb corporacions i emprenedors, mitjançant un procés d'incubació anual. Aquesta branca de transferència tecnològica que el MWCB va fundar el 2017 connecta emprenedors i científics per a crear spinoffs de tecnologia punta i donar resposta a alguns dels principals reptes de la indústria i la societat.

Oscar Sala, director de The Collider destaca el sistema madur d'innovació d'Espanya, referent a Europa, que compta "amb nou dels unicorns europeus i 20 dels potencials futurs unicorns. La nostra excel·lent producció científica ofereix una fantàstica oportunitat per a transformar la nostra economia i potenciar així una nova indústria basada en el coneixement, a partir de la creació de spinoffs científiques o deep tech".

En el vessant de la formació, durant el 2021, The Collider ha format a més de 200 persones de l'àmbit de la gestió de la innovació d'institucions científiques amb la metodologia americana Lean LaunchPad, que permet avaluar la viabilitat i possible comercialització de noves tecnologies. També amb l'activitat OnCampus CAT, orientada a la valorització de projectes tecnològics amb la indústria, ha connectat a 100 experts de diferents sectors industrials per validar les aplicacions de mercat.

El pròxim 10 de gener, es donarà el tret de sortida a l'edició The Collider 2022 amb el llançament de la Call de Tecnologies 2022, que portarà a la selecció dels 15 projectes que s'incubaran en aquest exercici. Les sol·licituds es poden realitzar del 10 de gener al 27 de febrer de 2022.

Més informació
Colvin és la millor startup del 2021 segons Esade Alumni i BStartup
Rècord d'inversió a les startups catalanes
Les startups més llegides de l'any
Avui et destaquem
El més llegit