Tech Spirit Barcelona, l'au fènix del MWC

El Barcelona Tech City organitza unes jornades de conferències a la Casa Llotja de Mar que preveu reunir 2.500 assistents

La presentació del Tech Spirit Barcelona, les jornades que se celebraran en les dates que havia de ser el MWC | Cedida La presentació del Tech Spirit Barcelona, les jornades que se celebraran en les dates que havia de ser el MWC | Cedida

La cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) va deixar l'ecosistema tecnològic orfe durant unes hores. Però, només això: unes hores. La reacció va ser immediata i només un dia després de l'anunci de la suspensió ressorgia de les seves cendres amb una altra identitat. Com l'au fènix del MWC i el 4YFN, el nou esdeveniment s'anava dibuixant amb esperit propi. El rellotge s'activava i el temps per organitzar-ho tot era només de dues setmanes. Un dia després, ja tenia nom: Tech Spirit Barcelona. Aquest dimarts, els organitzadors -el Barcelona Tech City- n'han fet la presentació oficial, en què s'ha anunciat que l'acte central serà un conjunt de conferències que es faran a la Casa Llotja de Mar cortesia de la Cambra de Comerç de Barcelona i que s'hi esperen uns 2.500 assistents.  

Vicente: "No volem substituir el MWC ni el 4YFN"   

"No volem substituir el MWC ni el 4YFN". Miguel Vicente, el president del Barcelona Tech City, ho han repetit per activa i per passiva, però les jornades se celebraran els dies en què estava previst el congrés i es mantindrà bona part de l'agenda paral·lela: actes organitzats pel Mobile World Capital, la Conselleria d'Empresa i Coneixement i Barcelona Activa, entre altres. Qui no hi jugarà cap paper serà la GSMA -organitzadora del MWC-, tot i que Carlos Grau, CEO del Mobile World Capital de Barcelona, assegura que "hem rebut tot el seu suport per tirar endavant les activitats". 

Més info: Barcelona Tech Spirit, l'alternativa emprenedora del MWC

A més de les jornades de conferències, que seran els dies 25 i 26 i inclouran una seixantena de ponents, hi haurà unes 50 activitats en diversos punts de Barcelona. El Pier01 i el Pier03 seran dos dels escenaris en què tindran lloc. Encara queden molts detalls per concretar: el nombre d'empreses que hi participaran, l'impacte econòmic que tindrà, el programa complet... El pressupost no està tancat, però calculen que es mourà al voltant dels 500.000 euros. A més dels fons públics que s'hi destinin, entre els partners ja estan confirmats Acciona, Caixabank i Banc Sabadell.    

Les xifres  

Les inscripcions per a les empreses que vulguin participar a l'esdeveniment s'obriran el dimecres 19 de febrer. "Hi ha tres casos: els inversors que ja han confirmat que no podran venir, aquells que mantindran l'agenda que tenien prevista per al MWC i sí que hi seran, i els que estan indecisos i s'aniran decidint a mesura que es coneguin els detalls i obrim el registre", ha assegurat Grau.  

El pressupost no està tancat, però l'organització calcula que es mourà al voltant dels 500.000 euros

"És evident que l'impacte econòmic no serà el mateix que el del MWC", ha indicat Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona. De moment, no han calculat quin pot arribar a ser, però totes les magnituds seran molt més petites que les del principal congrés que acull Barcelona cada any. A més de les 2.500 persones que s'espera que assisteixin a les conferències, calculen que hi haurà entre 3.000 i 5.000 participants més a la resta d'activitats que es mantenen, incloses en la Mobile Week.

Res a veure amb les xifres del Mobile: 492 milions d'impacte econòmic i 110.000 assistents. Sí que s'espera una important presència de fons d'inversió internacionals, amb uns 150. De fet, la idea inicial va ser no deixar perdre l'oportunitat de les startups locals de connectar amb els principals inversors estrangers, fet pel qual el networking tindrà un paper important en les jornades. 

Una nova agenda       

El tret de sortida serà el diumenge 23 de febrer amb un dinar que organitza el Mobile World Capital Barcelona al mercat de la Boqueria, on s'ajuntaran uns 300 representants de l'ecosistema emprenedor. Un dia després hi haurà la recepció de les autoritats a la flagship store de Caixabank a la plaça de Francesc Macià. L'acte de clausura serà el 26 de febrer al Palau Sant Jordi, tot i que no s'ha volgut donar cap detall de què inclourà: "És una sorpresa!", ha dit Collboni.  

Seat, Airbnb, Uber, eDreams, Holaluz i Glovo són algunes de les empreses que ja han confirmat la participació

Ferran AdriàJerome S. EngelGenís RocaCarlos BlancoJesús MonleónAlfonso Cornella, Mar Alarcón (SocialCar) Mauricio Prieto (eDreams), Oscar Pierre (Glovo), Tatxo Benet (Mediapro), Carlota Pi (Holaluz), Elies Campo (Telegram), i representants d'Airbnb, Seat, Uber, TravelPerk, Telefónica, ImaginBank, Novartis i Banc Sabadell són alguns dels confirmats en el cicle de conferències. 

Serà un esdeveniment únic, que només se celebra davant l'"excepcionalitat de la situació", fet pel qual no tindrà continuïtat altres anys. El Barcelona Tech City n'és el principal impulsor i hi donen suport, a més del Mobile World Capital, l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) i el Consorci Zona Franca. És per això que també han assistit a la presentació la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro; i el CEO del Barcelona Tech City, Miquel Martí

El compte enrere no s'atura i ara queden cinc dies per a què comenci l'esdeveniment. Mentre els organitzadors tanquen els detalls, tots es queden amb la capacitat de reacció de l'ecosistema emprenedor: "Fa cinc dies ningú no sabia que hi hauria un esdeveniment així", ha afirmat Vicente. I Carlos Grau ha afegit: "Això és possible perquè Barcelona és la capital del mòbil".      

Més informació
La crisi del MWC: risc de coronavirus o evitar un congrés fantasma?
MWC: Lo que el coronavirus se llevó (y Hoffman se dejó)
"El MWC no se celebra per mala gestió i incompetència de Hoffman"
Avui et destaquem
El més llegit