Barcelona Tech Spirit, l'alternativa emprenedora del MWC

El Barcelona Tech City organitza unes jornades per a startups i inversors les dates que s'havia de celebrar el Mobile

Estands de l'edició anterior del MWC | Europa Press Estands de l'edició anterior del MWC | Europa Press

El Mobile World Congress (MWC) no se celebrarà, però el Barcelona Tech City ha aprofitat per organitzar unes jornades d'emprenedoria en les mateixes dates. En menys de dues setmanes, l'associació farà una sèrie d'activitats i conferències entre el 24 i el 26 de febrer, que ha batejat com Barcelona Tech Spirit. Per gestar l'esdeveniment, el conseller delegat del Barcelona Tech City, Miquel Martí, es va reunir el dijous al vespre amb representants de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, que hi donaran suport.

La iniciativa es va anunciar el dijous després de la roda de premsa que van oferir els responsables de la GSMA, Fira de Barcelona, l'alcaldessa de Barcelona i el conseller de Polítiques Digitals. Va ser a través de Twitter, i l'entusiasme inicial de l'ecosistema emprenedor va créixer fins que va arribar l'hora de concretar. El temps és just, però des de l'entitat asseguren que hi seran a temps. 

Més info: El Barcelona Tech City proposa una alternativa al MWC

La idea és aprofitar la presència a Barcelona dels inversors internacionals que tenien pensat acudir al MWC o al 4YFN -que també s'ha cancel·lat, juntament amb el YoMo i l'Xside-. Així, hi haurà trobades de networking entre els emprenedors locals i els fons estrangers que no suspendran el viatge a Barcelona. A través d'un comunicat, el Barcelona Tech City assegura que "multitud" d'empreses i entitats s'han posat a disposició dels organitzadors per col·laborar-hi.   

Una iniciativa "espontània"

"Aquesta iniciativa ha sorgit de forma espontània, des de la base de l'ecosistema emprenedor, i ha tingut una resposta magnífica i immediata per part de tots els agents implicats i demostra la força, l'activisme, la solidesa i la solidaritat de l'ecosistema tecnològic de Barcelona", segons el president del Barcelona Tech City, Miguel Vicente

Pel que fa al nom que han triat, indiquen que les jornades han nascut des de la base de startups i per iniciativa d'emprenedors de l'ecosistema i que volen reflectir aquest esperit en el nom, Barcelona Tech Spirit. 

Suports

Des de Pimec Joves han volgut reconèixer aquest esforç i aquest divendres han emès un comunicat per remarcar que els hi donen suport. El president de Pimec Joves, Josep Soto, ha lamentat com “s’ha esvaït la millor setmana de l’any per a molt joves i emprenedors, que veuen en salons com el 4YFN o el MWC la millor oportunitat per donar-se a conèixer, captar inversors, generar oportunitats de negoci i fer networking”.

Per això, els joves de Pimec donen suport a “l’impuls d’una activitat que permeti la visualització a nivell mundial del potencial existent dels emprenedors de la capital catalana, durant els dies que havia de celebrar-se el MWC”.

Un altre dels suports que ja ha rebut la iniciativa és de l'inversor Carlos Blanco, el fundador del fons Nuclio Venture Builder. Blanco apunta a través del seu compte de Twitter que l'esdeveniment obrirà les portes a emprenedors i fons de capital risc per fer escalar els negocis. 

Més informació
La crisi del MWC: risc de coronavirus o evitar un congrés fantasma?
4YFN, més que un congrés de startups
Avui et destaquem
El més llegit