Teletaxi Ègara ofereix transport gratuït als sanitaris de Terrassa

La mesura pretén agilitar l'atenció domiciliaria de pacients afectats pel coronavirus

Taxis en una imatge d'arxiu | ACN Taxis en una imatge d'arxiu | ACN

L'empresa Teletaxi Ègara ofereix des d'aquesta setmana un servei de transport gratuït pels professionals de MútuaTerrassa i l'Hospital de Terrassa. La mesura pretén facilitar l'atenció domiciliaria de pacients afectats pel coronavirus o d'altres patologies i evitar el col·lapse de les urgències. "Estem donant resposta a la vocació de servei públic que té el sector del taxi", comenta Ricard Garriga, portaveu de la companyia. Assegura que la proposta "agilita" aquests desplaçaments perquè permet als sanitaris poder "fer visites en menys temps". Per treballar de forma segura, els taxistes han adoptat diverses mesures preventives com ara, netejar els vehicles sovint, mantenir-los airejats, o demanar que els pagaments s'efectuïn amb targeta.

 Garriga: "Ens van comentar que en molts casos preferien anar a casa del malalt per evitar col·lapsar les urgències dels hospitals egarencs"

Garriga assegura que en les darreres setmanes s'han incrementat notablement els desplaçaments que els professionals de MútuaTerrassa i l'Hospital de Terrassa han de dur a terme per fer atenció domiciliaria. "Ens van comentar que en molts casos preferien anar a casa del malalt per evitar col·lapsar les urgències dels hospitals egarencs", explica Garriga que apunta que tot i que els dos centres sanitaris disposen de vehicles per fer aquests trasllats, els resulta més "àgil i còmode" poder-hi anar en taxi. "Els portem on ens diuen i els esperem allà mateix, de forma que poden atendre més pacients en menys temps", assenyala.

Més info: PortAventura dona 500.000 euros per comprar respiradors a Tarragona

Garriga assegura que l'acció ha tingut "molt bona rebuda" entre els metges i infermers i indica que la iniciativa "respon a la vocació de servei públic" que té el sector del taxi. Per poder treballar amb seguretat, els conductors han adoptat diverses mesures preventives. "Netegem les manetes, els capçals i els seients amb líquid antibacterià després de cada servei i mantenim els cotxes airejats permanentment", detalla. A més, tots els vehicles es netegen de dalt a baix "almenys un cop al dia" i els pagaments només es permeten amb targeta.

Teletaxi Ègara és una cooperativa que aglutina 94 conductors. Actualment només treballa un terç de la plantilla, ja que la demanda s'ha reduït considerablement en els darrers dies.

Avui et destaquem
El més llegit