Tercera multa de la Comissió Europa a Google

Brussel·les imposa una sanció de 1.490 milions d'eurps al gegant informàtic per abús de posició dominant

La comissària europea de la Competència dins de la Comissió Europea, Margrethe Vestager La comissària europea de la Competència dins de la Comissió Europea, Margrethe Vestager

La Comissió Europea ha imposat aquest dimecres a Google una altra multa de 1.490 milions d'euros per abús de posició dominant, en aquest cas per imposar restriccions a terceres pàgines web en el mercat de publicitat en línia a través de la seva plataforma Adsense for Search.

​La suma de les tres multes que ha imposat Vestager al gegant digital arriba als 8.250 milions

Es tracta de la tercera sanció que el departament de la danesa Margrethe Vestager imposa al gegant tecnològic, encara que també és la més baixa. El juliol del 2018 va imposar una multa de 4.340 milions d'euros per les restriccions que aplicava a fabricants de mòbils i tauletes amb Android i un any abans una altra de 2.420 milions per afavorir el seu servei de comparació de preus, Google Shopping.

Més info: Multa rècord a Google per monopoli

D'aquesta manera, la suma total de les tres multes imposades a Google per l'Executiu comunitari ascendeix a 8.250 milions d'euros. No obstant això, la multinacional nord-americana ha recorregut davant la Justícia europea les dues anteriors.

Avui et destaquem
El més llegit