Top Doctors guanya un concurs del govern britànic per desenvolupar un projecte de salut laboral

El projecte, amb ús d'intel·ligència artificial, vol facilitar l’accés de pimes i autònoms al sistema de salut públic del país

El projecte, amb ús d'intel·ligència artificial, vol facilitar l’accés de pimes i autònoms al sistema de salut públic del país | iStock El projecte, amb ús d'intel·ligència artificial, vol facilitar l’accés de pimes i autònoms al sistema de salut públic del país | iStock

Top Health Tech, empresa del grup Top Doctors, ha guanyat un concurs del govern britànic per crear un portal de salut laboral. El projecte, amb l’ús d’intel·ligència artificial, vol  facilitar l’accés de les pimes i els autònoms britànics al sistema de prevenció laboral públic del país. Segons el cap de recerca i innovació de Top Health Tech, Jordi Cusidó, el portal que estan desenvolupant “rep les consultes de pimes i autònoms de manera informal i una eina d’intel·ligència artificial i blockchain que hem creat els deriva a un professional mèdic”. En aquest sentit, Cusidó subratlla que “gràcies al portal i l’aplicació desenvolupada, Top Doctors donarà servei especialitzat a més de 16 milions de treballadors en pimes al Regne Unit” i afegeix que “aquest pilot s’estendrà a la resta de països on tenim presència”.

La companyia, que ja té presència comercial a més de 10 països, ofereix solucions digitals amb eines d'IA i tecnologia blockchain, com ara IA generativa per a la interpretació d'analítiques, algorismes per a la recomanació de tractaments o l'anàlisi avançada d'imatges mèdiques. THT és pionera en R+D i en virtualització de serveis mèdics en entorns del metavers, i compta amb una suite de productes tecnològics d'avantguarda per millorar l'atenció mèdica i l’experiència del pacient.

En paral·lel, fa unes setmanes, Miliunverd va tancar un acord al Regne Unit per comercialitzar els seus olis d’oliva verge extra als establiments de Harrods i Selfridges (Londres), dos dels espais comercials més coneguts d’Europa. L’empresa de la comarca del Montsià va iniciar la seva expansió internacional fa dos anys. En aquest sentit, actualment, Miliunverd ha consolidat el negoci als mercats dels Emirats Àrabs i Alemanya.

“Érem conscients que el Regne Unit és un mercat molt madur i amb molta oferta en el nostre tipus de producte”, apunta Eva Cabanes. La fundadora i gerent de Miliunverd ha destacat com el suport d’ACCIÓ “és molt important per prendre decisions estratègiques”. El sector de l’oli d’oliva, segons dades d’un estudi del sector de l’oli d’oliva a Catalunya realitzat per Prodeca, compta actualment amb 347 empreses productores que facturen 863 milions d’euros de manera agrupada i ocupen prop de 1.500 treballadors. Segons l’informe, la immensa majoria de les empreses catalanes dedicades a l’oli d’oliva són pimes (en un 99% dels casos).

Més informació
Top Doctors aixeca una ronda d'11,2 MEUR
Miliunverd aterra al Regne Unit
La intel·ligència artificial a l'empresa: entre el 'hype' i l'Excel
Avui et destaquem
El més llegit