CA | ES

Mor Josep Esteve Soler, expresident de la farmacèutica Esteve

Va aconseguir nous productes per comercialitzar a Espanya, va explorar mercats internacionals i va defensar els interessos del sector

Josep Esteve Soler, expresident del Grup Esteve | Cedida Josep Esteve Soler, expresident del Grup Esteve | Cedida

L'expresident de la farmacèutica Esteve, Josep Esteve Soler, ha mort aquest divendres als 89 anys a Barcelona. L'empresari es va incorporar a la companyia l'any 1953 i va assumir la direcció del grup el 1979 havent-se tret ja un doctorat en Farmàcia i un postgrau en Direcció i Administració d'Empreses per l'Iese.

Segons ha assegurat la farmacèutica en un comunicat, "a més de mantenir intalterables els valors del fundador d'Esteve, també va saber transmetre la seva sabiduria, generositat i sensibilitat per l'entorn tant en les relacions d'empresa com en l'àmbit familiar".

A més, juntament amb els seus germans, Esteve va liderar l'estratègia del creixement de la companyia en base a tres pilars: aconseguir nous productes per comercialitzar a Espanya, explorar mercats internacionals i defensar els interessos del sector.

Esteve Soler va rebre l'Ordre Civil de Sanitat i la Creu de Sant Jordi i va ser, a més, acadèmic de les Reials Acadèmies de Farmàcia i Medicina de Catalunya, de l'Acadèmia de Farmàcia i Medicina de Catalunya, de l'Acadèmia de Farmàcia d'Espanya, de l'Acadèmia de Farmàcia de França i de l'Acadèmia de Doctors de Catalunya i Balears. També va ser membre de diversos patronats com la Fundació Príncep d'Astúries, i va rebre diversos premis com el de Millor Empresari de l'Any, el 1997.

Més informació
Esteve canvia de president
Mor Josep Lluís Núñez
Mor Antonio Puig, membre de la segona generació del grup Puig
Avui et destaquem
El més llegit