Una de les botigues de Toys 'R' Us
Una de les botigues de Toys 'R' Us

Toys 'R' Us fa fallida

La cadena de joguines més gran dels Estats Units és la darrera víctima d'Amazon

Toys ‘R’ Us, la cadena de joguines més gran dels Estats Units, s'ha declarat insolvent just abans de començar la temporada nadalenca. L'empresa distribuïdora de joguines és una nova víctima d'Amazon: la firma no s'ha sabut adaptar a la venda en línia i ha vist com els seus clients han virat cap als canals online o a les cadenes de descompte com Walmart.

El grup ha presentat aquest dilluns la seva suspensió de pagaments a l'estat federal de Virgínia, en el que representa la segona fallida més gran d'un minorista als Estats Units. La fallida més gran del país va ser l'any 2002 quan Kmart, que tenia 14.600 milions de dòlars en actius, va baixar la persiana.

La suspensió de pagaments de Toys 'R' Us posa en dubte el futur dels seus prop de 1.600 botigues i 64.000 empleats. La fallida es produeix just quan Toys ‘R’ Us s'estava preparant per a la temporada de compres nadalenques, que representa la major part de les seves vendes.

Toys ‘R’ Us ha rebut un compromís de finançament de més de 3.000 milions de dòlars per part d'un grup sindicat de bancs liderat per JP Morgan i de prestadors antics per poder seguir pagant els proveïdors, ha comunicat l'empresa a Wayne, Nova Jersey, que també té la cadena Babies ‘R’ Us.

“Juntament amb els nostres inversors, el nostre objectiu és treballar amb els creditors per reestructurar els 5.000 milions de dòlars de deute a llarg termini en el nostre balanç”, ha dit el conseller delegat del grup Dave Brandon.

La seva unitat canadenca té la intenció de buscar protecció en un procés paral·lel en virtut de la Llei d'Acords de Creditors d'empreses (CCAA) en el Tribunal Superior de Justícia d'Ontario, ha dit la companyia en un comunicat.

Les operacions fora d'Estats Units i Canadà, incloent al voltant de 255 botigues llicenciades i societats de risc compartit a Àsia, que són entitats separades, no són part del procés de fallida, ha indicat Toys ‘R’ Us. Les botigues de la companyia Toys ‘R’ Us i Babies ‘R’ Us i llocs de comerç electrònic a tot el món segueixen obertes, han afegit.

Més informació
Google i Walmart s'alien per fer la competència a Amazon
El sector de la joguina quadruplica les vendes
Urbanpreneur, la ciutat com a inspiració
Avui et destaquem
El més llegit