Transports Codina ingressarà un 20% més amb una nova nau de congelació

L'empresa osonenca espera esdevenir un 'hub' per a empreses europees d'alimentació

La nova nau de Transports Codina a Hostalets de Balenyà | ACN La nova nau de Transports Codina a Hostalets de Balenyà | ACN

Transports Codina, empresa de la localitat osonenca d'Hostalets de Balenyà, ha posat en marxa una nova nau sostenible. La companyia ha fet una inversió de 8 milions d'euros en una nova instal·lació que consta d'un túnel de refredat a -40º i una sala de prestatgeries mòbils amb capacitat d'emmagatzematge per fins a 2.800 palets. L'objectiu final, afirmen des de la companyia, és esdevenir un hub per a empreses europees del sector de l'alimentació.

L'operador logístic oferirà al seu nou espai una capacitat de fins a 33 palets europeus per cicle, amb un procediment de refrigerat "sostenible i segur" basat en un sistema amb amoníac – un refrigerant natural. El nou magatzem és el final d'una primera fase de construcció, però l'empresa ja treballa en una segona fase, mitjançant la qual esperen ampliar l'edifici amb una nova nau. En total, segons ha informat la companyia, l'operació consta de quatre fases. Amb aquesta nova instal·lació, Transports Codina crearia una desena de nous llocs de treball, que s'afegiran als 75 que tenen actualment.

Segons la directora de l'àrea comercial i innovació de la companyia, Sílvia Codina, la inversió "és d'un gran volum, i hi volem anar a poc a poc". Un cop es completin les quatre fases, l'espai logístic de Transports Codina tindria capacitat per emmagatzemar fins a 8.000 palets, en una aposta dedicada a "oferir solucions" a les empreses fabricants. "Així alliberem els clients i tenen més espai per dedicar-se a la fabricació".

Per la seva banda, el gerent de l'empresa, Lluís Codina, destaca la visió de la companyia per convertir-se en un gran hub logístic europeu per al sector alimentari "sense deixar de banda el servei en l'àmbit estatal i català, perquè el client local s'ha de cuidar molt". La companyia també ha fet esforços en la reducció de la seva petjada de carboni amb el nou edifici. "Tot el que puguem fer per retornar a la natura, ho farem", conclou codina.

Més informació
Laboratoris d'innovació a Osona per modernitzar la indústria
Grup Carles es reforça a Osona
Avui et destaquem
El més llegit