Els treballadors de Danone a Parets del Vallès convoquen 11 dies de vaga

El tancament de la fàbrica de Danone del Vallès Oriental afecta 157 empleats

Detall de l'armilla d'un treballador de Danone contra el tancament de la fàbrica de Parets del Vallès | ACN Detall de l'armilla d'un treballador de Danone contra el tancament de la fàbrica de Parets del Vallès | ACN

Els treballadors de Danone a Parets del Vallès han acordat fer vaga contra el tancament de la planta al municipi. La plantilla ha votat si donava suport a la protesta i la majoria, 100 de 121, ha optat per fer vaga. També hi ha hagut 20 vots en contra i un en blanc. La vaga es preveu convocar entre les 6 h del 16 i el 27 de març. Dimarts hi ha prevista una reunió entre els representants dels treballadors i l'empresa, però res fa pensar que això canviï el sentit del vot d'aquest dissabte a favor de l'aturada.

"Les negociacions amb l'empresa estan estancades", ha assegurat el delegat del comitè d'empresa de Danone, Lucas Díaz (CCOO), que s'ha queixat que, alhora que la direcció vol tancar la fàbrica, ha demanat als treballadors que augmentin la producció els caps de setmana. Segons Díaz, la companyia pot reclamar als treballadors que treballin 5 dies els caps de setmana amb un preavís de 72 hores i amb compensació econòmica "i ara l'empresa ha demanat augmentar el nombre de dies", i el comitè s'ha negat davant dels plans de tancament.

El tancament de la fàbrica de Danone de Parets del Vallès afecta 157 empleats

La companyia preveu traslladar a la seva planta d'Aldaia (València) el 90% de la producció de làctics que fins ara assumia Parets, mentre que el 10% restant correspon a l'àrea de plant based i la preveu traslladar a Bèlgica.

El grup Danone té sis plantes a Espanya, tres de lactis i tres d'aigua. La planta de Parets forma part de les instal·lacions industrials que produeixen lactis, al costat de la de Tres Cantos (Madrid) i Aldaia (València), mentre que les d'aigües són a Sant Hilari Sacalm (Girona), Lanjarón (Granada) i Sigüenza (Guadalajara).

Més informació
Danone justifica el tancament de la planta de Parets del Vallès per la inactivitat en un 48%
Els sindicats titllen de "nefasta" la gestió de Danone pel tancament de la planta de Parets
Danone vol tancar la planta de Parets del Vallès, on treballen 157 treballadors
Avui et destaquem
El més llegit