Normalitat a l'aeroport Barcelona-El Prat en el primer dia de vaga a Ryanair

Els treballadors denuncien un "boicot" contra l'exercici del dret a vaga, que no ha obligat a cancel·lar cap vol

Ryanair inicia el primer dia de les sis jornades de vaga entre els tripulants de cabina | ACN Ryanair inicia el primer dia de les sis jornades de vaga entre els tripulants de cabina | ACN

La portaveu del sindicat USO i representant del personal de cabina de Ryanair, Lidia Arasanz, ha denunciat un "boicot" contra el dret a vaga dels treballadors. Aquest divendres al matí, els mostradors de Ryanair a la T2 de l'aeroport Barcelona-El Prat operaven amb aparent normalitat sense que s'hagi hagut de registrar ni una sola cancel·lació.

Aquest ha estat el primer dia de les sis jornades de vaga entre els tripulants de cabina de Ryanair. Segons els càlculs del govern espanyol, l'aturada podria afectar prop de 440.000 passatgers, una mitjana de 73.200 passatgers afectats cada dia. La mobilització ha estat convocada pels sindicats USO i Sictpla per reclamar un nou conveni i per exigir a l'empresa que compleixi la legislació vigent. Els serveis mínims fixats pel govern espanyol varien entre el 36% i el 80% en funció de la distància i el transport alternatiu. Els sindicats lamenten aquests percentatges són "totalment abusius" i "vulneren el dret a vaga" dels treballadors de la companyia aèria.

Més info: CCOO i Ryanair pacten la millora de condicions dels tripulants de cabina

Arasanz ha criticat que Ryanair hagi enviat una carta de serveis mínims "a tots els treballadors", "ja sigui per operar un vol, per estar de guàrdia a casa seva". La portaveu del sindicat ha avançat que denunciaran aquesta pràctica davant la justícia i que a més vulnera els serveis mínims fixats pel govern. Arasanz també ha demanat "ajuda" a l'Estat i l'ha instat a "no mirar cap una altra banda".

Més informació
Ryanair celebra 20 anys a l'Estat amb més de 400 milions de turistes transportats
Quin és el millor moment per comprar un bitllet d'avió?
Avui et destaquem
El més llegit