Verse es trasllada d'oficines i compartirà seu amb ClearPay

La 'fintech' de pagaments digitals ha llogat gairebé 2.000 metres quadrats a un edifici d'oficines propietat de la família Nubiola

Equip de Verse | Cedida Equip de Verse | Cedida

Verse, l'aplicació de pagaments digitals entre particulars, estrenarà nova seu a Barcelona i ho farà de la mà de Clearpay. Segons ha pogut conèixer en exclusiva VIA Empresa, la startup barcelonina fundada l'any 2016 per Borja Rossell, Álex Lopera i Darío Nieuwenhuis compartirà oficines amb la fintech Clearpay a un edifici ubicat a Pau Clarís amb Gran Via de les Corts Catalanes, propietat de la família Nubiola. El motiu d'aquesta decisió? Ambdues startups van ser adquirides per Block -que fins al desembre del 2021 s'anomenava Square- i l'empresa nord-americana vol tenir-les totes dues juntes per crear un eix central físic de la companyia a Barcelona, on ambdós equips es puguin reunir, col·laborar i compartir noves idees.

Per a dur a terme aquesta estratègia corporativa, Block ha llogat dues plantes de l'edifici, que sumen 1.800 metres quadrats. L'immoble és una finca clàssica que la família Nubiola ha rehabilitat i que tindrà llesta per entrar-hi durant l'últim trimestre de l'any. L'edifici té història: va ser adquirit pels tres germans Nubiola Bellido el 1939; va ser convertit a oficines a finals dels 90 -exceptuant tres habitatges reservats per als propietaris-; van intentar convertir-lo en un hotel el 2015, però se'ls hi va denegar la llicència; i van rebre una multa de 2,4 milions d'euros l'any 2019 per part de l'Ajuntament de Barcelona per tenir-lo desocupat. La sanció va generar molta controvèrsia perquè va formar part d'una mesura del consistori que pretenia multar aquells fons voltors que tinguessin habitatges buits a la ciutat sense aparent justificació, però el cas de la societat Claris 89-91 era diferent: l'edifici era principalment d'oficines i els únics tres habitatges que hi havia eren dels propietaris, que no hi vivien allà arran de l'intent fallit de fer un canvi d'ús a hoteler.

La família Nubiola va rebre una multa de 2,4 milions d'euros l'any 2019 per tenir l'edifici desocupat

Només un any després, el 2020, va marxar l'últim arrendatari de l'edifici -que ocupava un local comercial- i el family office va aconseguir, finalment, tirar endavant un macroprojecte d'oficines de 6.500 metres quadrats i set plantes -amb una àmplia terrassa a cada planta-, i que compta amb certificat Leed Gold. Encara es desconeix quines seran les empreses que compartiran edifici amb Verse i Clearpay.

Les tres potes de Verse

Verse és una fintech dedicada als serveis de pagament digital que té seu a Barcelona i a San Francisco. La startup no està associada directament a cap banc, sinó que funciona mitjançant una aplicació amb la qual l'usuari vincula la seva pròpia targeta i fa o rep pagaments d'altres usuaris. L'empresa emergent es va incubar als EUA. Inicialment, el projecte es basava en bitcoins i caixers automàtics, però després de tancar una primera ronda d'inversió d'1,8 milions de dòlars i tornar a Espanya, van pivotar cap al servei actual: l'enviament de diners de manera digital, entre particulars i sense comissions.
Després d'aquella primera ronda, en van venir més: una de 7,6 milions d'euros el 2016, una altra de 18,5 milions d'euros l'any 2017 i la darrera, l'any 2019, de 7 milions d'euros. Finalment va ser comprada per Block (en aquell moment Square), l'empresa del CEO i fundador de Twitter Jack Dorsey, per un valor d'entre 30 i 50 milions d'euros; la xifra mai es va ser pública.

L'empresa va viure un moment crític el 2017, que es va resoldre apartant els tres fundadors de la startup i posant-se Bernardo Hernández al capdavant

Verse, que compta actualment amb gairebé dos milions d'usuaris a tota Europa, té oficines també a Lituània. L'any 2019 van aconseguir una llicència de diners electrònics supervisada pel Banc de Lituània i van decidir instal·lar-se al territori. Amb aquesta llicència, de fet, l'empresa emergent aconseguia poder operar a tot el territori europeu i gestionar transaccions sense dependre del sistema bancari tradicional.

Més info: Verse es llança al 'cashback' de la mà de la fintech Triple

L'empresa va viure un moment crític l'any 2017 que es va resoldre apartant els tres fundadors de la startup i posant-se Bernardo Hernández, primer inversor que va tenir Verse, al capdavant. En aquell moment es va decidir tornar els diners als accionistes i tornar a començar.

El nou company de feina: Clearpay

Clearpay és la marca europea d'Afterpay. La companyia va ser comprada l'agost del 2021 per Block, protagonitzant una macrooperació del sector fintech: l'adquisició es va fer per 25.656 milions d'euros i va disparar les accions d'Afterpay un 18% a la borsa de Sidney. L'empresa es dedica al segment del pagament per terminis i permet a l'usuari fer una compra i ajornar el seu pagament en quatre terminis sense pagar interessos. La companyia va desembarcar al territori espanyol el març del 2021 i va dividir l'equip en dues oficines: una a Madrid i l'altra a Barcelona, l'av. Diagonal. Abans d'acabar l'any, però, també canviarà la seva seu a Barcelona per compartir oficina amb Verse, sota el paraigües comú de Block.

Més informació
Hernández: "M'agraden els emprenedors amb ego... Santa Teresa i Jesucrist en tenien molt"
Les fintech creixen a costa del finançament tradicional
Fintech, la terra dels unicorns
Avui et destaquem
El més llegit