Zurich vol acomiadar el 80% de la seva filial ServiAide

L'empresa d'assistència de l'asseguradora planteja un ERO sobre gairebé la totalitat de la plantilla de la companyia de l'Hospitalet

L'asseguradora Zurich té la seu barcelonina a la Via Augusta L'asseguradora Zurich té la seu barcelonina a la Via Augusta

Els representants de l'empresa ServiAide i dels treballadors han començat aquest dilluns les negociacions sobre l'ERO que la companyia vol aplicar sobre 224 persones de les 269 que formen la plantilla actual al centre de l'Hospitalet de Llobregat. ServiAide, filial d'assistència de Zurich, va comunicar als sindicats el passat 30 d'agost la intenció de prescindir d'aquests treballadors per raons "productives i organitzatives", tot i que confia en rebaixar aquesta xifra mitjançant reubicacions o altres alternatives que no suposin l'extinció del lloc de treball com la prioritat en les assignacions de vacants d'altres empreses del grup, segons han explicat fonts de la companyia asseguradora. En qualsevol cas, les mateixes fonts han admès que serà inevitable que d'altres perdin la feina i han avançat que les indemnitzacions seran superiors als que estableix la llei.

L'empresa i els representants sindicals han començat aquest dilluns les negociacions

Per la seva banda, CCOO –que ha assegurat que no "escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos dels treballadors- considera que expedients no estan basats en causes econòmiques sinó en la voluntat d'abaratir costos i ja ha anunciat mobilitzacions pel pròxim 16 de setembre, coincidint amb la propera Taula Negociadora.

La Taula Negociadora està formada per 13 persones per la part dels representants sindicats, de les quals 10 són de CCOO i 3 de la CGT. En aquest sentit, CCOO ha deixat clar que "no escatimarà esforços ni recursos per salvaguardar els interessos dels treballadors". En la primera de les trobades, celebrada aquest dilluns, els representants de l'empresa han lliurat la documentació als sindicats en què exposen les raons de l'expedient i que ara els treballadors estudiaran.

El centre de ServiAide a l'Hospitalet de Llobregat subministra serveis d'obertura, tramitació i reparació d'assistència per a les pòlisses de la llar, comunitats, comerços i pimes. La direcció de la companyia argumenta que "l'actual context de transformació general" del sector assegurador situa les despeses de l'estructura per sobre la mitjana a altres entitats del mercat.

Més informació
Zurich augmenta la plantilla amb 150 nous llocs de treball
Zurich, Servihabitat i Ordesa també es muden
Zurich instal·larà a Barcelona el seu centre de dades
Avui et destaquem
El més llegit